3D tulostuksen tulevaisuus

3D tulostuksen tulevaisuus

3D tulostuksen tulevaisuus – Miten se tulee muuttamaan markkinoita?


Olet varmasti jo kuullut 3D tulostuksesta.


Seuraavassa kirjoituksessa kuulet mitä on odotettavissa tulevaisuudelta 3D tulostuksen parissa.


Se on nimittäin tullut jäädäkseen.


3D tulostuksen tulo markkinoille uudistaa ajattelutapaa


Pitkälti jokainen on jo kuullut 3D printtaamisesta. Lehtiin nousee harva se päivä artikkeleita erilaisista uusista 3D printtauksista. On printattu vaatteita, toimivia aseita, leivoksia ja jopa kokonaisia taloja. Vaikka 3D tulostuksen tulokset kuulostavat uskomattomilta, on 3D printtaaminen ollu olemassa jo 1970-luvulta alkaen. Kuitenkin vasta 2000-luvun puolella siitä tuli mahdollista yksityishenkilöille. 3D tulostus on tällä hetkellä kokeilevaa, mutta on sen edustettu muuttavan markkinoita suuresti seuraavan 10 vuoden aikana. On huomattavissa kuinka jo nyt 3D tulostus muuttaa tapaa ajatella asioita esimerkiksi tuotannollisesta näkökulmasta.


 


3D tulostuksen tulevaisuus


3D tulostuksen kautta markkinat ovat täynnä suuria muutoksia seuraavien vuosien aikana. Suurimmat muutokset tapahtuvat uusien keksintöjen kautta. Yksi odotetuimmista muutoksista on mahdollisuus tulostaa metalleja. Tämä mahdollistaisi esimerkiksi metallihävikin katoamisen koneistamoilla sekä turvallisemman työympäristön. Myöhemmin vielä jalostettuna tämä voi mahdollistaa kaiken suurikokoisen metallituotannon kuten autojen valmistuksen.


Kerronko lisää?


Tämän hetken kuumin sarja Westworld on HBO:n sarja joka kertoo roboteista, jotka jo heti sarjan introssa esitellään 3D printattuina kokonaisuuksina. Vaikka tämä futuristiselta kuulostaakin, enkä sano että tässä tilanteessa oltaisiin jo nyt, ei tämä kuitenkaan niin kaukaiselta tunnu. USA:ssa on tällä hetkellä toiminnassa labra(Wake Forest Institute For Regenerative Medicine), joka kykenee 3D tulostamaan muun muassa ihmisen ihoa sekä toimivan korvan. He pyrkivät kehittämään jatkuvasti uusia parempia keinoja valmistaa ja kehittää printattua ihmiskudosta. Tämä toimii niin että printtaukseen käytettävät solut otetaan ihmiseltä itseltään, ja näin saadaan kehoa hylkimätön tuote.


Muuta?


Kyllä. Tällä hetkellä tiedemiehet(Desktop Metal) kehittävät myös oppivaa 3D tulostusta. Eli tulostusta, joka jo kehitysvaiheessa keinoälyn avulla kehittää optimaaliset ja vahvimmat muodot tarvitsemaansa laitteeseen. Se myös oppii jatkuvasti paremmaksi, ja voi esimerkiksi koota itse itsensä opitun mallin mukaan.


Loppujen lopuksi..


Vaikka tämä kaikki saattaa tuntua hullulta, on 3D tulossa markkinoille ja lujaa. Kuin iPadit aluksi, tuntuu 3D tulostuskin kankealta vaihtoehdolta vielä tällä hetkellä. Se tunne tulee kuitenkin varmasti muuttumaan seuraavien vuosien aikana. Itse en ainakaan malta odottaa mitä muita uudistuksia on 3D tulostuksen tulevaisuus pullollaan.


Katso lisää..


Vahva dokumenttisuosistus on HBO:n sarjasta Vice(Kausi 6 jakso 8) jossa käydään läpi tämän hetken tuoreita uutisia 3D printtauksesta.


Husky Intelligence on Tampereella, USA:ssa ja Iso-Britanniassa toimiva toiminnanohjausjärjestelmien palveluntuottaja. Kokemusta meillä on toiminnanohjausjärjestelmistä jo yli kymmeneltä vuodelta. Mikäli kiinnostuit, ota nyt yhteyttä ja voimme katsoa juuri teidän yrityksellenne sopivan ratkaisun.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.