Applen AR: Teknologiajätti mukaan lisätyn todellisuuden kelkkaan?

Applen AR


Applen AR: Teknologiajätti mukaan lisätyn todellisuuden kelkkaan?

 

Teknologiajätti Apple, tunnettu tietokoneistaan sekä puhelimistaan, voi sukeltaa lähiaikoina mukaan AR-bisnekseen. Miltä Applen lisätty todellisuus sitten näyttäisi? Kerromme siihen vastauksen alla.Puuhastelua XR:n parissa


Jo aikaisemmin on huhuttu Applen suunnitelmista olla mukana virtuaalisen todellisuuden aallossa. Kuitenkin viime vuonna, Apple viimein esitteli järjestelmän, jolla ohjelmoijat voivat integroida Appejaan toimimaan lisätyn todellisuuden avulla. Tämän ohjelman nimi on ARKit. Tänä vuonna Apple julkaisi ARKit 2.0:n, joka teki yhteistyötä Project Aeron kanssa.


Tämä myös tarkoittaa, että lisätty todellisuus ei voi olla järin uusi ala tälle teknologiajätille. Itse Applen laitteita liittyen XR:ään emme ole aikaisemmin nähnyt. Kuitenkin tämä viimeisin keksintö voi kuitenkin muuttaa tämänkin asian.


Applen viimeiset hankinnat


Apple on lisännyt erilaisia startuppeja hankintalistalleen viime vuosien aikana. Viimeisimpiin hankintoihin kuuluu muunmuassa Akonia Holographics. Tämä Denverissä perustettu yritys luo linssejä, johon on sisäänrakennettu mahdollisuus käyttää lisättyä todellisuutta. Itse Apple ei ole vielä kommentoinut, miksi heitä on kiinnostanut nimenomaan tämän kaltainen yritys. Voi toki olla, että he tahtovat niin sanotusti kerätä erilaisia yrityksiä tämän nopeasti muuttuvan markkinatilanteen takia. Jokatapauksessa, voi olla että tämän yrityksen osto tarkoittaa Applen tulevaisuuden kehitystyötä AR laitteiden parissa.Vaikka Akonia Holographicsin osto on puhuttanut monia, ei tämä ole suinkaan ensimmäinen yritys jonka Apple on tältä alalta ostanut. Jo vuonna 2017, Apple osti Vrvana nimisen yrityksen, joka keskittyy myös luomaan lisätyn todellisuuden laitteita.


Nämä viimeisimmät hankinnat vain vahvistavat kuvitelmia siitä, mihin Apple yrityksenä on menossa tulevina vuosina. Esimerkiksi Microsoftinkin käytössä ollut “waveguide” teknologia näkyy nyt Applen tulevaisuuden vaikuttajana, jolloin odotettavissa on, että Apple alkaisi tulevaisuudessa tuottaa AR-laseja.


Se, meinaako Apple hyödyntää ARKit:iä uusiin laseihinsa vai ei on vielä epäselvää. Ja vaikka koko projektia ei ole vielä julkistettu, on yksi asia varmaa – Apple tulee varmasti jotenkin hyödyntämään AR teknologiaa tulevaisuudessa. Vain aika näyttää mihin suuntaan he AR-teknologian kanssa lähtee.


Jos haluat tietää, miten voit valjastaa keinoälyn yrityksesi toiminnan tehostamiseksi, lue lisää toiminnanohjausjärjestelmästämme täällä!


Husky Intelligence on Tampereella, USA:ssa ja Iso-Britanniassa toimiva toiminnanohjausjärjestelmien palveluntuottaja. Kokemusta meillä on toiminnanohjausjärjestelmistä jo yli kymmeneltä vuodelta. Mikäli kiinnostuit, ota nyt yhteyttä ja voimme katsoa juuri teidän yrityksellenne sopivan ratkaisun.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.