Asiakaskokemuksia palvelualoilta

Asiakastyytyväisyyden mittaaminen osana palvelua

Yritysten vuosikellot ovat edenneet syksyn osalta jo pitkälle ja syyssesongin töiden pitäisi olla jo hyvällä mallilla. Jossain yrityksissä paikkaillaan vielä kesän rästitöitä ja koitetaan kiriä kiinni työjonoon jääneitä töitä. Jatkuvassa kiireessä asiakaspalvelu ja tarjottu asiakaskokemus usein unohtuvat tai ainakin asiakastyytyväisyyden mittaaminen jää pakon sanelemana vajaaksi. Haluaisitko sinä tietää, miten tyytyväisiä asiakkaasi ovat tekemästänne työstä?

 

Temkin Group kansainvälisen tutkimuksen (Lähde: Temkin Group User Experience study 2019) mukaan, asiakaskokemuksen parantaminen kasvattaa liiketoimintaa jopa 82% kolmessa vuodessa. Kyseessä ei todellakaan ole siis mikään pieni juttu. Hyvä asiakaskokemus ei ole asia, jonka voi vain liimata tuotteen päälle tai lähettää jälkitoimituksena. Hyvä asiakaskokemus ei ole jotain, mitä voisi ulkoistaa tai eriyttää itse palvelusta ja työnteosta. Hyvän asiakaskokemuksen tarjoaminen tuleekin olla osa yrityksen arkea päivittäisessä tekemisessä, eikä kerran vuodessa lähetettävät joulukortit vie asiaa yhtään eteenpäin. Mutta miten selvittää asiakkaittesi tyytyväisyys palveluusi tai tuotteeseesi?

 

Onko asiakastyytyväisyyden mittaamisen ratkaisuna aloittaa kyselylomakkeen luominen johonkin pilvipalveluun vai tilatako tyytyväisyyskyselytutkimus alan yritykseltä? Edellä mainituillekin tavoille on varmasti hyviä käyttökohteita, mutta ison ja laajan tutkimuksen tai monisivuisen kyselyn sijaan asiakastyytyväisyyttä voi selvittää yksinkertaisemmin käyttäen esimerkiksi Net Promoter Score -mittaustapaa.  Net Promoter Score -kyselyssä kysely tiivistetään yhteen kysymykseen: “Miten todennäköisesti suosittelisit yrityksen tuotetta tai palvelua ystävälle tai kollegalle?”.  Kysely on vastaajalle helppo ja nopea, sillä koko asiakastyytyväisyys tiivistetään yhteen kysymykseen, johon vastaaminen on nopeaa.

 

Olemme luoneet Huskyn Field Service Management -ohjelmistoon oman toiminnallisuuden NPS-kyselyiden toteuttamiseen ja raportointiin. Huskyn kysely- ja viestiominaisuudet mahdollistavat kyselyiden automatisoinnin siten, ettei tyytyväisyyskysely ole mikään erillinen osuus töiden suorittamisessa vaan siitä tulee osa koko prosessia. Näin yritys saa arvokasta dataa asiakastyytyväisyydestä osana muuta normaalia töiden hallintaa. Ota yhteyttä Huskyn tiimiin niin kerromme lisää! myynti@huskyintelligence.com tai 050 410 6997.

 

Lue lisää aiheesta:
 
Net Promoter
 
ERP pähkinänkuoressa
 
Huskyn ominaisuudet – Top 10
 
Mikä on toiminnanohjausjärjestelmä
 
Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, niin olemme yhteydessä
 
Nyt ilmainen koekäyttö: Aloita Husky-ohjelmiston ilmainen koekäyttö tästä