automaattinen viestintä

Automaattinen viestintä – miksi se merkitsee?

Automaattinen viestintä

Automaattinen viestintä – Sinulle on yksi uusi viesti


Matkapuhelinten kehittyessä 90-luvulla, niihin saatiin ominaisuus, jonka avulla voitiin lähettää lyhyitä viestejä toiseen matkapuhelimeen. Ei tarvinnut enää soittaa, vaan saattoi kirjoittaa 160 merkkiä pitkän viestin ja lähettää sen. Tämä helpotti monenlaisissa tilanteissa, joissa puhelimeen vastaaminen oli hankalaa. Viestin tiedot myös säilyivät vastaanottajan puhelimessa siihen asti kunnes viesti poistettiin.


Alkuun oli jännittävää saada viesti ja vastaus lähtikin usein nopeasti lähettäjälle takaisin. Sähköpostin yleistyessä sama into valtasi ihmiset. Uusi viesti postilaatikossa herätti heti kiinnostuksen ja vastaus lähti nopeasti. Nykyisin, kun viestiä tulee monesta kanavasta ja niitä saattaa päivän aikana tulla useita kymmeniä, vastausajat ovat venyneet ja osa viesteistä jää unholaan.


Nykyisyyden ja menneisyyden yhdistää kuitenkin yksi asia: viestin sisältö ja viestinnän tärkeys. Vaikka viestien tulva on valtava, niin silti viestinnän merkitys on kasvanut ja vastaanottajalle valideja viestejä halutaan.


Validi viesti automaatiolla


Automaattinen viestintä yhdistetään useimmiten markkinointiin. Erilaisia markkinoinnin automaation tasoa nostavia sähköpostiohjelmia on tarjolla lukuisia. Näiden avulla pyritään sivustojen kävijöistä saamaan uusia lämpimiä liidejä myynnin avuksi. Viestintä on monesti keskittynyt hyvin pitkälti uusien asiakkaiden hankintaan ja kalasteluun.


Nykyisten asiakkaiden kanssa automaattinen viestintä tarkoittaa monesti sähköpostissa olevaa poissaoloilmoitusta, tai pidemmälle vietynä asiakastyytyväisyyskyselyä tai tuotteeseen/palveluun liittyvää ilmoitusta. Markkinoinnin viestit joissa käsitellään uuden palvelun/tuotteen tietoja, löytävät tiensä myös sähköpostiin.


Hyvin hoidetulla ja toimivalla automaattisella viestinnällä voidaankin asiakaspalvelu nostaa seuraavalle tasolle. Edellä mainitut markkinoinnin tuottamat viestit ovat oikein kohdennettuna osa hyvää asiakaspalvelua.


Seuraava taso automaattisessa viestinnässä jää kuitenkin monesti vähemmälle huomiolle. Automaattisella viestinnällä voidaan ilmoittaa esimerkiksi asiakkaalle tulevan huollon aikataulu sekä tiedot tulevasta huollosta jo hyvissä ajoin. Näin asiakkaalle saadaan helposti tieto siitä, että palvelua tuottava yritys hoitaa asiat sovitusti. Mikäli kyse on ”tulkaa kun tännepäin on asiaa” tyyppisestä sopimuksesta, voidaan asiakkaan kanssa sopia tekstiviestin avulla seuraava käyntiaika, jolloin vapautetaan työnjohto turhista sähköposteista ja puheluista.


Mitä se maksaa?


Pahimmillaan unohdettu viesti maksaa tasan sen verran, kun asiakas tuo rahaa yritykseen. Summa voi olla muutamasta kymmenestä eurosta satoihin tuhansiin euroihin. Asiakkaalle tärkeä viesti on myös osoitus asiakkaan kunnioittamisesta ja siitä, että yritys hoitaa asiat. Automaattisella viestinnällä voidaan minimoida riski siitä, että asiakas lähteen samalla alalla toimivan kilpailijan kelkkaan.

 

 

Mikäli kiinnostuit, ota nyt yhteyttä Husky Intelligenceen!

1 Comment