ERP-järjestelmän vaihto

Opas ERP-järjestelmän vaihtajalle – Mitä se vaatii?

Monella yrityksellä on jo käytössään toiminnanohjausjärjestelmä. ERP on tärkeä osa yrityksen jokapäiväistä toimintaa, mutta jos se ei ole juuri se oikea, tai yritykselle parhaiten soveltuva, tulisi se vaihtaa parempaan. Vaihtaminen saattaa kuitenkin tuntua hyvinkin työläältä, ja saattaa tämän takia jäädä monella yrityksellä tekemättä. Lue alla olevat neuvot siihen, miten vaihdat ERP-järjestelmän helposti.
 

Tee aikataulu jolla onnistut

 

Kuten varmasti muistat aiemmasta kerrasta, käyttöönotto vie aikaa. Pelkästään jo tutkimustyöhön voi upota paljonkin aikaa jos ei ole varma mikä on paras vaihtoehto. Tämän takia on hyvä keskustella asiantuntijoiden kanssa sekä työntekijöiden kanssa ja tehdä johtopäätökset molempien ihmisjoukkojen avulla. Muista myös antaa koko prosessiin aikaa. Älä yritä saada kaikkea tehtyä viikossa, vaan suunnittele aikataulu, joka on realistisesti toteutettavissa. Älä  sijoita tärkeitä päätöksiä tai prosesseja sesonkiajalle tai esimerkiksi aikaan, jolloin työntekijät ovat lomalla.
 
Kun rakennetaan aikataulu yhdessä muiden työyhteisöön kuuluvien kanssa, auttaa se etenemisprosessissa myös myöhemmin, koska työntekijät ovat varmasti motivoituneempia.
 

ERP-järjestelmän vaihto ja datan siirto? – älä huolestu!

 
Jos yritys on kiinnostunut vaihtamaan ERP järjestelmää, tulee datan siirrosta yleensä se mörkö joka vaikeuttaa koko prosessia. Osa aikaisemmin syötetystä datasta voi olla uudessa järjestelmässä erilaisessa muodossa, tai jopa mahdotonta siirtää sinne. Tämän takia suunnittelu on tärkeää. Eli valitessaan uutta järjestelmää ei voida ainoastaan katsoa, että se sopii parhaiten yritykselle, vaan pitää myös muistaa huomioida jo olemassa oleva data ja sen mahdollinen siirto uuteen järjestelmään. Kuitenkin aika pitkälti kaikissa nykyaikaisissa järjestelmissä on mahdollista importata uutta tietoa helposti vanhasta järjestelmästä esimerkiksi CVS tiedostojen avulla.
 

Tee järjestelmän käyttöönottosta helppoa ja mukavaa

 
Monella yrityksellä, joka on aikaisemmin jo ottanut käyttöön yhden ERP-järjestelmän, saattaa helposti huolestua nimenomaan käyttööottovaiheesta. Se on monesti huolia ja murheita tuova osuus, ihan vaan koska pitää irrottaa työntekijöitä töistä koulutusta varten ja samalla itsekin opetella käyttämään järjestelmää. Monesti yritykset pitkittävät juuri tätä työvaihetta, vaikka on tärkeää saada vaihe tehtyä niin tehokkaasti kuin mahdollista. Näin ennaltaehkäiset turhautumista ja epäselvyyttä, kun kaikki työntekijät koulutetaan tehokkaasti pienen ajan sisällä, ja näin ovat samalla sivulla. Tämä myös auttaa järjestelmää maksamaan itsensä takaisin nopeammin, kun hyödyt tulevat esiin heti käytön alettua. Muista myös hyödyntää palveluntarjoajalta tulevaa tukea niin paljon kuin vaan mahdollista. He ovat varmasti valmiina auttamaan asiassa kun asiassa.

 

Kun kyseessä on ERP-järjestelmän vaihto – muista myös kertaukset ja lisäkoulutukset. Työntekijät oppivat yleensä käytön paljon helpommin, mitä työnantaja kuvittelee. Kuitenkin kertaus on opintojen äiti, ja myös työelämässä lisäkoulutus tarpeen tullen – on aina hyvästä.
 
Jos haluat tietää, miten voit automatisoida yrityksesi rutiineja, lue lisää toiminnanohjausjärjestelmästämme täällä!
 
Husky Intelligence on Tampereella, USA:ssa ja Iso-Britanniassa toimiva toiminnanohjausjärjestelmien palveluntuottaja. Kokemusta meillä on toiminnanohjausjärjestelmistä jo yli kymmeneltä vuodelta. Mikäli kiinnostuit, ota nyt yhteyttä ja voimme katsoa juuri teidän yrityksellenne sopivan ratkaisun.
 
Nyt ilmainen koekäyttö: Aloita Husky-ohjelmiston ilmainen koekäyttö tästä

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.