Asiakaskokemus ja työntekijäkokemus

Huskyn ERP:n avulla tyytyväisempiä asiakkaita ja työntekijöitä

Oletko aina luullut toiminnanohjausjärjestelmän olevan ainoastaan työkalu töiden suunnitteluun ja seurantaan? Tiesitkö, että toiminnanohjausjärjestelmällä pystyy myös parantamaan sekä asiakkaiden että työntekijöiden tyytyväisyyttä, ja sitä kautta kannattavuutta?

 

Tyytyväisempiä asiakkaita

 

Huskyn ERP tarjoaa ominaisuuksia liiketoiminnan kokonaisvaltaiseen kehittämiseen. Viestikeskuksen avulla voit kerätä dataa asiakkaiden tyytyväisyydestä työn jälkeen, ja kehittää omia toimintatapojasi sen mukaan. Tyytyväinen asiakas käyttää palveluasi uudelleen, ja suosittelee sitä myös tuttavilleen. Kaiken keskiössä on asiakaskokemus. Nykyisin kuluttajat vaihtavat herkästi käyttämäänsä palvelua, mikäli sen taso ei ole toivottu. Husky ERP tarjoaa mahdollisuuden yksilöllisten työohjeiden tallettamiseen, ja asiakastyytyväisyyden seurantaan kaksisuuntaisen viestinnän avulla. Asiakkaan tarpeet huomioiva ote on tie kasvuun!
 

Tyytyväisempiä työntekijöitä

 
Useat tutkimukset todistavat työntekijöiden tyytyväisyyden olevan suoraan suhteessa työn tehokkuuteen. Tyytyväinen työntekijä tekee työnsä huolellisesti ja tehokkaasti. Huskyn viestikeskuksella onnistuu työntekijöiden tyytyväisyyden seuranta sekä kehitysehdotusten vastaanottaminen. Kaikki data on saatavilla kätevästi, ja ongelmakohtiin reagoiminen onnistuu reaaliaikaisesti. Tyytyväiset työntekijät luovat pohjan hyvälle työnantajaimagolle, joka taas helpottaa esimerkiksi uusien ammattilaisten rekrytoinnissa. Kilpailu osaavasta työvoimasta on tiukkaa, ja haluat varmasti olla sellainen toimija, johon ammattitaitoisimmat työntekijät haluavat tulla töihin. Tyytyväiset työntekijät pysyvät yrityksessäsi töissä, eli Huskyn ERP:n avustuksella saat pitää perehdyttämäsi ammattilaiset palkkalistallasi!
 

Onnellisia kohtaamisia matkalla kasvuun

 
Tyytyväisempiä asiakkaita ja tyytyväisempiä työntekijöitä. Tämän kaiken voit saada Huskyn ERP:n avulla, unohtamatta toiminnan tehokkuuden ja automaation tuomia hyötyjä. Huskyn ERP tarjoaa loistavat työkalut oman liiketoiminnan hallintaan ja kehittämiseen. Koko prosessi uuden asiakkaan kontaktoinnista laskutukseen samassa muokattavassa järjestelmässä parantaa kannattavuutta jo itsessään tuntuvasti. Sen lisäksi jatkuva data sekä asiakkaiden että työntekijöiden tyytyväisyydestä mahdollistaa asiakaskokemuksen mittaamisen ja kehittämisen, ja kaikki samassa järjestelmässä! ”Kehitys loppuu tyytyväisyyteen”, näin vanha valmentajani joskus totesi Tampereella legendaarisissa Pyynikin portaissa vedetyissä kesätreeneissä. Tämä pätee ehkä urheiluun, mutta liiketoiminnan osalta tyytyväiset asiakkaat ja työntekijät ovat keskeisessä roolissa kasvun aikaansaamisessa!

 

Ota yhteyttä