googlen uutiset

Hyvää syntymäpäivää Google! 20 vuotias teknologiajätti ja tuoreimmat uutiset.

Googlen uutiset


Hyvää syntymäpäivää Google: historia ja tulevaisuus

 

Google perustettiin 4. päivä syyskuuta 1998. Pari viikkoa takaperin, juhli tämä teknologiajätti 20-vuotista taivaltaan. Tämä yritys on saanut aikaan paljon viimeisen 20 vuoden aikana, eikä meno ainakaan näytä hidastuvan.


Tässä kirjoituksessa käymme läpi jotain sekä Googlen suurimpia hetkiä historiassa että nykyajassa.


Päivästä yksi suoraan tulevaisuuteen


Kuten jo alussa mainitsin, on tämä yritys aloittanut toimintansa jo 90-luvulla. Silloin Stanfordin oppilaat nimeltään Larry Page sekä Sergey Brin loivat “PageRank” algoritmin, joka keskittyi linkkaamaan sivuja keskenään. Pari vuotta ennen yrityksen virallista perustamista, vuonna 1996, heidän työnsä muunnettiin aivan uudenlaiseksi hakukoneeksi.Vuonna 1998, Page ja Brin saivat ison sijoituksen keksintöönsä, ja niin alkoi Googlen pitkä taival teknologian yhtenä suurimmista tekijöistä. Seuraavien muutamien vuosien aikana yritys kasvoi kellariyrityksestä pisteeseen, jolloin 2002 yritys sanoi jopa Yahoo!:n 3 miljardin tarjoukselle ei.


Google on tullut siitä pitkälle. Heidän luomia palveluja sekä ominaisuuksia on paljon, kuten Gmail, Maps ja Chrome-selain. Vaikka kaikki heidän markkinoille tuomansa keksinnöt eivät ole niin sanotusti rikkoneet internettiä, on heillä monia suosittuja laitteita ja palveluja, esimerkiksi monessa maassa suurta suosiota nauttiva sosiaalinen media nimeltään Google+.


Googlen uutiset vuonna 2018


Vaikka hakukone on se, millä Googlesta kasvoi miljoonabisnes, ei se ole suinkaan enää ainut asia, mistä Google tunnistetaan. Tulevaisuuteen kun katsotaan, on Google sielläkin ottanut jo hyvin jalansijaa. Yritys on keskittynyt viimeaikoina paljonkin esimerkiksi keinoälyyn, XR:ään, keinoäly-assistentteihin ja moniin muihin tulevaisuuden aloihin. Esimerkiksi Google Assistant on tulossa moniin laitteisiin ja sen odotetaan pärjäävään monissa eri kieliympäristöissä.


Google on myös keskittynyt keinoälyn hyödyntämiseen esimerkiksi maanjäristysten jälkijäristyksen ennakoinnissa. Suurimpia ongelmia aikaisemmin maanjäristysten kanssa on nimittäin ollut juuri tämä jälkijäristysten ennakoinnin epäivarmuus. Kun Googlella on mahdollisuus kerätä dataa paremmin kuin pitkälti mikään muu yritys, pystyy niiden algoritmi löytämään aikaisemmista maanjäristyksistä kaavoja, joilla ennakoida nuo jälkijäristykset.


Google on myös tulossa markkinoille uuden appin kanssa. Tämä app mahdollistaa virtuaalisen kiertelyn yli 1600 taidegalleriassa, museossa ja muissa tämänkaltaisissa paikoissa ympäri maailmaa. Tällaisella appilla voi olla paljonkin iloa esimerkiksi taiteen ystäville, joilla ei budjettiin mahdu viikottainen – tai edes vuosittainen lentely maapallon toiselle puolelle. Varsinkin tämän kaltaiset Googlen uutiset lämmittävät sydäntä.


Vaikka Google on ollut markkinoilla jo 20 vuotta, on ilo nähdä sen kehityssuunta, johon kuuluu niin tärkeitä, kuin hauskojakin keksintöjä. Kuitenkin sen, mitä seuraava vuosikymmen tuo tullessaan –  voimme vain kuvitella.


Hyvää syntymäpäivää Google!Jos haluat tietää, miten voit valjastaa keinoälyn yrityksesi toiminnan tehostamiseksi, lue lisää toiminnanohjausjärjestelmästämme täällä!


Husky Intelligence on Tampereella, USA:ssa ja Iso-Britanniassa toimiva toiminnanohjausjärjestelmien palveluntuottaja. Kokemusta meillä on toiminnanohjausjärjestelmistä jo yli kymmeneltä vuodelta. Mikäli kiinnostuit, ota nyt yhteyttä ja voimme katsoa juuri teidän yrityksellenne sopivan ratkaisun.


			
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.