Optimoitu jouluaatto Korvatunturilla

Jouluaaton lähestyminen Korvatunturilla


Joulu lähestyy ja Korvatunturin kiire ja touhu yltyy yltymistään. Joulupukin leppoisa olemus ei anna mitään vihiä siitä, että kohta on tiedossa vuoden kiireisin ilta ja kaiken pitää sujua kuin rasvattu eikä virheisiin ole varaa. Sopiikin miettiä, onko Joulupukin salaisuus kenties ikinuoressa mielessä ja siinä, että Joulumuori ei anna Joulupukin liikaa laiskotella kesälomalla vai löytyykö Joulupukin hihasta jotain uudempaa teknologiaa? Ehkä Joulupukki hoitaa kaiken vain nappia painamalla, jolloin Joulupukin pajan kaiken tiedon optimointi tapahtuu kerralla sujuvaksi tehtävä-jonoksi ja Joulupukin ainoa huoli on ehtiä kotiin Joulumuorin joulupöytään ennen kuin sen kaikki herkut kerkeävät jäähtymään aattoiltana?


tiedon-optimointi


Miten tehtävien ja tiedon optimointi näkyy Korvatunturilla?


Uskoisin, että optimointi lähtee Joulupukillakin liikkeelle resursoinnista ja siitä, että kaikki tonttujen hommat on mietitty tarkasti etukäteen. Tonttujen vahvuudet ovat tiedossa ja niiden perusteella tehtävät on helppo pistää jonoon per tonttu ja jos käy niin hyvä tuuri, että joku punaposki saa hommat pakettiin etukäteen niin sitten voi omalta älyluurin näytöltä katsoa mitä tehtäviä on vielä jäljellä Joulupukin pajassa. Vuosien ja vuosien kokemuksen mukana on tullut tietoa, miten hommien jako kannattaa hoitaa ja ehkä Joulupukillakin on parrassaan piilotettuna pari algoritmia mitä hän hyödyntää joka vuosi, kun lahjojen teko alkaa ja sitten optimoi niitä, kun varsinainen kiire alkaa.


Tonttujen hommien järjesteleminen on jo luku sinänsä mutta eniten pitää ehkä ihmetellä, että millä se Joulupukki sitten tosiaan kerkeää joka taloon ja vielä ajoissa? Osa kunniasta täytyy tietysti antaa Petteri Punakuonon johtamalle porolaumalle, ketkä vetävät Joulupukin rekeä pitkin öistä aaton taivasta kuin vettä vaan ja valonnopeudella mutta onko jotain muitakin syitä? Kenties Joulupukin punaisesta nutusta löytyy nykyään jo reitin optimointi tai muuta vastaavaa tietoa millä estetään turhat käynnit tuhmien lasten talouksissa ja mahdolliset ”Pelikaanit turbiinissa” -tyyliset ongelmat yötaivaalla. Kai myös tiedon optimointi auttaa Joulupukkia ehtimään joka taloon, kun asiat tehdään tehokkaasti ja jolloin jokainen Joulua odottava lapsi saa juhlia onnellisesti.


Tätä kaikkea me voimme tietysti vain arvailla koska Joulupukkihan ei salaisuuksiaan kerro mutta ehkä hän on saanut apua oman aattonsa optimointiin yllättävältäkin taholta. 😉


Me täällä Husky Intelligencellä toivotamme kaikille oikein leppoisaa ja rauhaisaa joulua!


tiedon-optimointi