johdon raportointi

Kesätyöntekijän palkkaaminen –  Helpotus vai päänvaiva?


Kesätyöntekijät ovat täällä – oletko valmis?

 

Kesätyöntekijän optimointi työprosesseja varten käy nopeasti – mikäli kaikki yrityksen sisällä toimii jo valmiiksi. Kesä on täällä ja sitä kautta myös uudet aloittavat kesätyöntekijät sekä heidän suuri motivaatio olla avuksi työpaikalla. Tähän aikaan monessa yrityksessä nousee päänvaivaa hallinnolla kesätyöntekijään liittyen. Suurimmat ongelmat ovat monesti prosessien opettelu, tuntien kirjaus sekä työn raportointi. Mikäli näitä asioita ei olla käsitelty yrityksessä ennen kesätyöntekijöiden tuloa, voi ongelmia alkaa nousta nopeasti heti kesän alulla. Tilannehan eskaloituu lopuksi siihen, kun lomalaiset saavat puheluita, sähköpostia ja viestejä täynnä kysymyksiä siitä, niin mitä missä milloin se olikaan? Ja tämähän on harvoin se tapa millä kukakin haluaa kesälomansa viettää.


Prosessien opettelu helpoksi


Kun kesätyöntekijät tulevat, on yrityksen tärkeä muistaa, etteivät he ole välttämättä tietoisia yrityksen monista työtavoista tai prosesseista. Tämän vuoksi heti alkuun on hyvä käydä läpi mitkä ovat yrityksen perusarvot sekä miten työ yleisesti suoritetaan. On hyvä käydä tietenkin myös turvallisuuteen liittyvät asiat sekä yleiset sosiaaliset toimintatavat. Tätä kaikkea helpottamaan mukautuu toiminnanohjausjärjestelmä, joka helpottaa myös työnantajan stressiä kesätyöntekijöiden saapuessa.


CRM-järjestelmä


Toiminnanohjausjärjestelmä tekee helpoksi esimerkiksi sen, missä työntekijän tarvitsee olla ja mihin aikaan. Se kertoo myös, mitä  kyseisellä työpisteellä/työkohteessa tulee tehdä ja mitä erityishuomioita täytyy muistaa. Tämä helpottaa huomattavasti prosessien opettelua, kun järjestelmässä on selvät säännöt joka tilanteeseen ja kesätyöntekijän ei tarvitse varmistella muistin varassa olevaa tietoa jatkuvasti soitellen tai pahimmassa tapauksessa, tehdä työvaiheita väärin, josta perinteiset kesäreklamaatiot ovat tunnettuja. Toiminnanohjausjärjestelmä myös helpottaa kommunikointia, kun järjestelmä tarjoaa valmiiksi muokatut pohjat, joihin kesätyöntekijä muistaa varmasti merkitä kaiken merkittävän tiedon. Kesätyöntekijän palkkaaminen helpottuu myös siltä osin, että tuntikirjaukset ja niiden valvonta selkeytyy.


Kesätyöntekijän palkkaaminen


Parhaimmillaan kesätyöntekijät tuovat jatkuvuutta ja varmuutta kesän työaikatauluihin. Tämä kannatta heille myös sallia. Sen takia esimerkiksi prosessien läpikäynti ja helpot ohjeet toiminnanohjausjärjestelmässä tuo varmuutta niin tekijälle, kuin asiakkaallekin.


Mikäli kiinnostuit ja haluat tietää lisää meidän Husky Intelligencen toiminnanohjausjärjestelmästä, ethän pelkää ottaa yhteyttä ja näin voimme yhdessä katsoa juuri teille ja teidän kesätyöntekijöille helppokäyttöinen ja muokkautuva toiminnanohjausjärjestelmä. 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.