Koneoppimisen ja keinoälyn ennustukset

Koneoppimisen ja keinoälyn ennustukset vuodelle 2019

Vuosi 2019 on alkanut jo kovaa vauhtia ja ennustuksia teknologian liittyen vuonna 2019 ja yleisestikin tulevaisuudessa seurataan jatkuvasti. Monet tahot tuovat esille samoja asioita, mutta syystä. Mitkä ovat siis vuoden 2019 ennustukset koneoppimisen ja keinoälyn saralla?
 

1.Yritysten mukaantulo

 
Vaikka keinoälyn ja koneoppimisen on nähty vaikuttavan jo pari vuotta myös yrityspuolella, on sen ennakoitu tulevan suuremmin mukaan vuonna 2019. Yritykset voivat odottaa esimerkiksi koneoppimisen kautta toimivaa ERP-järjestelmää, joka automatisoi turhat työt ja vapauttaa aikaa tärkeämpiin työtehtäviin.
 

2.Assistentit yleistyvät

 
Olemme jo aikaisemmin puhuneet paljon älyassistenteista. Moni suuri teknologiayritys on jo luonut omansa. Suosituimpana tällä hetkellä tuntuu olevan Amazonin luoma “Alexa”. Se löytyy rapakon takaa jo monista kodeista. Sillä voi esimerkiksi täyttää ostoslistaa myöhemmälle ja kuunnella musiikkia. Yrityskäyttöön tarkoitettuja keinoäly-assistentteja ei ole tähän asti ollut monia, tai niistä ei ole puhuttu. Veikkaan syyksi, ettei ole ollut paljoa puhuttavaa. Kuitenkin tänä vuonna teknologiajätti Google julkisti heidän suunnittelemansa Googe Assistentin, joka olisi nimenomaan suuri apu yritysmaailmassa. Sen avulla voi aikatauluttaa palavereja, sopia parturikäyntejä tai uudelleen aikatauluttaa tärkeitä menoja. Juuri tämänkaltaisten luomusten takia on odotettu assistenttien yleistyvän myös yritysmaailmassa.
 

3.Työntekijöiden tarve

 
On puhuttu paljon sitä, kuinka automatiikka ja keinoäly vie työpaikkoja. Kuitenkin nyt ollaan taitekohdassa, joka tarkoittaa sitä että osaajia kaivataan nimenomaan näille aloille. On odotettavissa, että työntekijöitä tarvittaisiin jopa niin paljon, mitä on aikanaan keinoälyn takia menetetty. Keinoälyn ja koneoppimisen tekniikka vaatii ammattilaisia ja niitä odottaakin työmaa.
 

4.Lailla säädelty keinoäly

 
Keinoäly on yleistynyt vuosien aikana, ja sen vuoksi onkin ollut paljon puhetta siitä, mitä kaikkea kauheuksia voi tapahtua, jos keinoäly saa vallan. On peloteltu robottien hyökkäyksillä, tietokoneiden invaasiolla ja muilla kauhukuvilla. Ehkä juuri tämän takia on alettu myös puhua siitä, mitä lakeja tulee asettaa keinoälyn ja koneoppimisen suuntaan. Voidaan siis odottaa vuonna 2019, että keinoälyyn ja koneoppimiseen liittyvät lait yleistyvät hurjasti.
 
Husky Intelligence on Tampereella, USA:ssa ja Iso-Britanniassa toimiva toiminnanohjausjärjestelmien palveluntuottaja. Kokemusta meillä on toiminnanohjausjärjestelmistä jo yli kymmeneltä vuodelta. Mikäli kiinnostuit, ota nyt yhteyttä ja voimme katsoa juuri teidän yrityksellenne sopivan ratkaisun.
 
Nyt ilmainen koekäyttö: Aloita Husky-ohjelmiston ilmainen koekäyttö tästä

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.