Experimental culture and ERP

Moni bisnes on pysähtynyt seinään, ja ilmassa on pelkoa. Käsillä oleva tilanne on poikkeuksellinen, mutta ei ainutlaatuinen. Hyvät ja huonot ajat seuraavat toisiaan.

 

Huonoina aikoina monet yritykset ajavat toimintaa alas, vetäytyvät kuoreensa ja päätyvät lakaisemaan nurkkia. Aikojen parantuessa voidaan taas uudelleenrakentaa liiketoimintaa vanhoilla hyviksi koetuilla eväillä. Voi olla toimiva strategia, mutta siinä saatetaan hylätä mahdollisuus uudistumiseen ja kasvuun. Katastrofien jälkeen maailma on eri asennossa ja uusia mahdollisuuksia täynnä. Vanha väistyy uuden ja toimivamman tieltä.
 
Finanssikriisin jälkeen syntyi uusia yrityksiä kuten Uber ja Airbnb, joiden uusi innovatiivinen lähestymistapa vanhaan bisnekseen mullisti maailmaa. Kirjakauppa Amazonista tuli merkittävä modernin alustatalouden vaikuttaja luodessaan pilvipalvelualusta AWS:n sekä joukon muita mullistavia innovaatioita, joita edelleen jalkautetaan ympäri maailmaa.
 

Amazonin salainen ase menestykseen

 
Jääkiekkolegenda Wayne Gretzky saavutti NHL-tilastoissa ykköstilan ohilaukausten lukumäärässä. Siitä ennätyksestä häntä tuskin muistetaan. Kun laukaisuja sinne päin on reilusti enemmän kuin muilla, niin ennätysmäärä napakymppejä kyllä syntyy.
 
Myös Amazonin menestyksen ytimessä on vahva kokeilukulttuuri. Firma tehtailee vuosittain tuhansia innovaatioita ilman suuria investointeja. Juju on ideoiden testaamisen nopeudessa. Kaikille ideoille annetaan mahdollisuus. Jos idea ei kestä lähempää syyniä, se ammutaan alas alta aikayksikön. Jos idea vaikuttaa toteutuskelpoiselta, se pääsee seuraavalle tasolle, ja niin edelleen. Koneisto pyörii. Epäonnistumisia on monisatakertainen määrä onnistumisiin nähden. Yrityksessä kannustetaan rohkeaan ideointiin eikä pelkäämään epäonnistumisia.

 

Miten soveltaa kokeilukulttuuria palveluyrityksissä?

 

Kokeilua voidaan soveltaa myös pienemmässä mittakaavassa. Koronaepidemian alettua palvelutarjonnassa on jo nyt tehty lukuisa määrä uusia innovaatioita. Osa toimii jatkossakin, osa ei. Kukaan ei tiedä miten maailma makaa vuoden kuluttua. Uusia liiketoimintakonsepteja on pakko kokeilla ja epäonnistumisia on hyvä sallia. Voittajia ovat ne, jotka ovat ensimmäisinä uusien innovatiivisten palvelukonseptien aallonharjoilla.
 
Me Huskyssä olemme mukana muutoksessa. Husky on markkinoiden muokkautuvin palveluyrityksille suunniteltu toiminnanohjausjärjestelmä. Husky-järjestelmään voidaan rakentaa nopeasti tuki erilaisille liiketoimintaprosesseille. Tietorakenteiden muokkaaminen onnistuu ketterästi ilman kallista ja aikaa vievää koodaustyötä. Husky tarjoaa erinomaisen alustan kokeilukulttuurista kiinnostuneille palveluyrityksille.

 
Lue kuinka englantilainen Sherratt Landscape Contractors Ltd hyödyntää Huskyn muokkautuvuutta
 
Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, niin olemme yhteydessä.
 
Nyt ilmainen koekäyttö: Aloita Husky-ohjelmiston ilmainen koekäyttö tästä