Musiikkia keinoälyn avulla

Musiikkia keinoälyn avulla


Musiikkia keinoälyn avulla – musiikkiteknologian uudet tuulet

 

Niinkuin olemme jo aiemmin todenneet, tuntuu siltä että ei ole enää montaa asiaa, mitä keinoäly ei pystyisi tehdä. Tämä on tosiaan totta, myös musiikkibisneksen saralla. Kysymys onkin: mitä uutta on keinoälyn ja musiikin saralla.


Tässä kirjoituksessa käymme läpi musiikkibisneksen uusia tuulia keinoälyn saralla.


Teknologiayritykset mukaan kilpailuun


Suuret yritykset, kuten Apple ovat melko tunnettuja siitä, että ottavat useasti osaa uusiin trendeihin. Apple on viimevuosina sijoittanut paljon nimenomaan musiikkibisnekseen esimerkiksi julkaisemalla Apple Musicin, oman versionsa Spotifysta. Applen on jo kauan tiedetty suunnittelevan sopimusta yhdessä musiikintunnistusohjelma Shazamin kanssa. Kuitenkin viime viikkojen aikana on varmistunut tämä aikaisemmin yhteistyönä toiminut suhde oikeaksi ostosopimukseksi.Mitä tapahtuu tämän jälkeen?


Kuten aiemmin mainitsin, Apple on tehnyt yhteistyötä Shazamin kanssa jo vuosia. Applen digitaalinen assistentti Siri on nimittäin käyttänyt Shazam-ohjelmaa tunnistamaan musiikin iPhonen käyttäjillä. Tulevaa ajatellen Apple on suunnitellut tekevänsä app:ista mainosvapaa. Se, tuleeko ohjelma toimimaan täysin integroituna Applen softan kanssa, voimme vain pohtia.


Apple ei suinkaan ole lähelläkään ainut, joka keskittyy musiikintunnistusohjelmiin. Suuret yritykset, kuten Google on myös luonut itselleen oman musiikintunnistusohjelman nimeltä Google Sound Search, joka toimii Shazamin tapaan. Ohjelma on hyvä varsinkin laitteen tilaa säästävän ominaisuuden vuoksi. Kun järjestelmä toimii pilvessä, pystyy se tunnistamaan enemmän kappaleita sekä muistia puhelimelta ei kaivata ollenkaan.


Ihosi kaiuttimena?


Mitä jos voisit soittamaan musiikkia suoraan ihostasi? Kiitos tämän uuden laitteen, sinä voit.


Uusi nanokalvo on kehitetty Ulsan National Institute of Science and Technology – Yliopistossa. Tämä teknologia mahdollistaa todella ohuen laitteen sijoittamisen iholle esimerkiksi mikin tai kaiuttimen muodossa. Alkuperäistä teknologiaa parempi kalvo voidaan sijoittaa melkein mihinkä pintaan tahansa. Se on myös aiempaa vahvempi materiaali ja näin takaa sen kestävyyden pitkällekin ajalle.


Tämä teknologia tuo varmasti paljon uutta alalle, sekä laajentaa mahdollisuuksia käyttää keinoälyllä toimivia ohjelmia missä ja milloin tahansa. Esimerkkinä mikki, jota hyödyntämällä saisi vaikkapa avattua ovet tai sytytettyä valot.


Alla näät videon laitteesta:Jos haluat tietää, miten voit valjastaa keinoälyn yrityksesi toiminnan tehostamiseksi, lue lisää toiminnanohjausjärjestelmästämme täällä!


Husky Intelligence on Tampereella, USA:ssa ja Iso-Britanniassa toimiva toiminnanohjausjärjestelmien palveluntuottaja. Kokemusta meillä on toiminnanohjausjärjestelmistä jo yli kymmeneltä vuodelta. Mikäli kiinnostuit, ota nyt yhteyttä ja voimme katsoa juuri teidän yrityksellenne sopivan ratkaisun.


			
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.