NFC

NFC siru ja sen uudet tuulet

NFC – mikä se on ja miksi se kiinnostaa?


Olet varmasti samaa mieltä kun sanon että ihmiset kaipaavat jatkuvasti helpompia keinoja elää arkielämäänsä.

 

Tämän NFC siru myös lupaa.

 

NFC on tullut jäädäkseen, ja sen kehityskaarta kannattaa seurata jatkuvasti.


NFC tuo maailmaan helppoutta ja nopeutta


Menet töihin, käytät oveen “läpyskää” jolla pääset sisälle. Käyt kaupassa ja maksat lähimaksulla ostoksesi. Menet salille, ja leimaat itsesi tunnille. Heilautat bussikorttiasi lukijaan. Tämä kaikki tapahtuu NFC-sirun kautta.NFC tulee sanoista “Near Field Communication” ja tarkoittaa teknologiaa, joka mahdollistaa lyhyen matkan langattoman yhteyden.  Tämä tekniikka on ollut käytössä jo vuosia, ja melkein jokainen suomalainen on käyttänyt tätä teknologiaa joko tietämättä tai tiedostaen. Siru on suosittu juuri sen helppokäyttöisyyden takia. Kuten alussa mainitsin, sitä käytetään jo melkein missä tahansa maksuvälineestä junalippuihin.


Mutta miksi?


Sirut ovat käytettävyytensä vuoksi noussut nopeasti osaksi ihmisten elämää. Ihmiset etsivät monesti laitteita helpottamaan jokapäiväistä elämää monella eri tavalla. Näin on käynyt myös sirun kanssa. Nyt kuitenkin enää pelkkä lätkä ei riitä, vaan ihmiset ovat valmiita siirtämään sirun itseensä helpottaakseen arkea.


Ruotsi edellä, muut perässä


Ruotsi on tunnetusti teknologia-orientoitunut maa. Siellä jo yli 3000 ihmistä on asennuttanut sirun omaan käteen. Tätä sirua kutsutaan nimellä mikrosiru implantiksi. Mikrosiru saattaa kuulostaa futuristiselta, mutta se on ollut käytössä jo toisen  maailmansodan ajoista. Vaikka siru on markkinoitu helppona apuvälineenä, on siinä kuitenkin riskinsä. Tällainen siru pitää sisällään henkilökohtaisia tietoja, joka tekee sen kiinnostavaksi identiteettivarkaille. Se miksi ihmiset haluavat riskeistä huolimatta sirun sijoittaa itseensä, on selvää. Siru mahdollistaa elämän ilman lompakkoa tai muita konkreettisia asioita, kuten bussikorttia, sekä avaimia. Tämä itsessään voi jo jollekin tuoda enemmän turvaa kuin pelkoa.

 

Vaikka Ruotsi on niitä harvoja maita joissa siru on vasta täysin käytössä, tulee se epäilemättä iso osa myös muita kansainvälisiä markkinoita. Odotettavissa siis on, että myös Suomessa mikrosiruimplantit keräävät suosiota.

Katso lisää..

Vahva dokumenttisuosistus on Netflixin sarjasta Dark Web Kausi 1 ja Jakso 2, jossa käydään läpi ihon sisälle sijoitetun sirun hyödyt ja haitat.


Husky Intelligence on Tampereella, USA:ssa ja Iso-Britanniassa toimiva toiminnanohjausjärjestelmien palveluntuottaja. Kokemusta meillä on toiminnanohjausjärjestelmistä jo yli kymmeneltä vuodelta. Mikäli kiinnostuit, ota nyt yhteyttä ja voimme katsoa juuri teidän yrityksellenne sopivan ratkaisun.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.