Toiminnaohjausjärjestelmän-valinta

Palvelusopimukset – mitä ne tarkoittavat työntekijän näkökulmasta

Palvelusopimukset

 

Palvelusopimukset ja niiden vaikutus työntekijään

 

Kirjoitimme aiemmin palvelusopimusten hyödyistä ja mitä mahdollisuuksia se antaa yritykselle kehittää omaa toimintaansa. Tässä blogitekstissä kerromme, mitä hyötyjätyöntekijän näkökulmasta palvelusopimuksista on.

 

Palvelusopimuksien avulla on helppo hallita toistuvia töitä, joista on tehty pitempi sopimus asiakkaan kanssa. Monessa yrityksessä sopimuksia hallitaan vielä papereilla tai excel-tiedostoilla, joista työntekijät joutuvat poimimaan ja etsimään toistuvia töitä. Unohduksien ja virheiden mahdollisuus on suuri, jos palvelusopimukset eivät ole yhdessä ja samassa paikassa. Jo yhden huoltokerran venyminen yli laitevalmistajan takuuehtojen yli, saattaa katkaista laitteelta valmistajan takuun, jollloin työntekijän unohdus voi tulla kalliiksi.

 Palvelumuotoilu

Toistuvat työt

 

Jos toistuvat työt ovat dokumentoitu esimerkiksi excel-taulukkoon fiksusti, on niiden hahmottaminen jotenkin mahdollista. Kuitenkin jos töistä halutaan raportoida mitään, tulee noista töistä luoda työmääräimet manuaalisesti. Tästä koituu käyttäjälle suuri ylimääräinen työ, jos verrataan siihen, että kaikki toistuvat työt olisivat jo valmiina järjestelmässäodottamassa tekijäiden kirjauksia.

 

Vuosien saatossa käyttäjälle on voinut tulla näkemys siitä, mitä toistuvia töitä on milloinkin suoritettu. Yksittäisistä exceleistä tai muista dokumenteista toistuvien töiden hahmottaminen kokonaisuutena on kuitenkin todella vaikeaa. Palvelusopimuksen avulla kaikki nuo työt ovat nähtävissä jo pitkälle ennalta, joka mahdollistaa töiden suunnittelun jo ennalta kokonaisuutena. Työntekijä voi suunnitella ajoreittejään siten, että samalla suunnalla tehtävät tarkastukset tehdään kaikki saman päivän aikana, sillä toistuvat työt ovat usein sellaisia, etteivät ne ole sidotuttu täsmälleen tiettyyn päivään, vaan niiden suorittamisessa on joustovaraa.

 

 

Husky Intelligence on toiminnanohjausjärjestelmien palveluntarjoaja. Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä! 

1 Comment