palvelusopimukset

Palvelusopimukset – Tehokkuutta asiakkaan prosesseihin

Monella toimialla suoritetaan toistuvia töitä sekä yksittäisiä tilaustöitä, jotka ovat luonteeltaan hyvin usein erilaisia. Ennakoimattomia työtilauksia on mahdotonta kalenteroida ja resursoida ennen kuin asiakas päättää työn tilata. Toistuvat suoritukset ovat kuitenkin kokonaan eri juttu. Niiden aikatauluttaminen ja resursointi on mahdollista tehdä hyvissä ajoin ja varmistaa näin tasainen työkuorma ja resurssien riittävyys. Monesti toistuvissa töissä on kuitenkin erilaisia sääntöjä, esimerkiksi joka kuun toinen tiistai tehtävä työ tai 3kk välein suoritettava työ. Palvelusopimukset tuovat automaatiota ja helppoutta töiden hallintaan.

 

Eräällä asiakkaallamme oli lähestulkoon kaikki työt toistuvia ja he halusivat eroon jatkuvasta excelien pyörittelystä ja raportoinnin vaikeudesta. He halusivat myös näkyvyyden parin vuoden ajalle, koska sopimukset olivat usein 24kk mittaisia ja työntekijöitäkin oli reilu parikymmentä. Ratkaisu löytyi Husky Intelligencen palvelusopimukset-ominaisuudesta.

 

 

Palvelusopimuksilla tehokkuutta tekemiseen

 

Asiakkaamme halusi jakaa työkohteet työntekijöidensä kesken ja luoda automaattiset palvelusopimukset jokaiselle erilaiselle toistuvuudelle, jotta oikeat työvuorot menevät oikeille henkilöille. Asiakkaan onneksi erilaisia toistuvuuksia oli vain kymmenkunta, joten palvelusopimusten määrittäminen oli suhteellisen nopea toimenpide. Jokaiselle palvelusopimukselle määriteltiin oletusresurssi ja näin työt tupsahtelevat palvelusopimuksen mukaan juuri oikealle työntekijälle. Työt tulevat kalenteriin sopimuksen mukaan ja näkyvyys on 24kk eteenpäin, joten työkuorma on hyvin tiedossa. Mahdollisia muutoksia on helppo tehdä muuttamalla vain yhtä työtä, jolloin muut ”sarjan” työt pysyvät ennallaan.

 

Asiakkaamme laskeskeli, että pelkkä palvelusopimusten automatisointi on säästänyt työnjohdolta n. 15% työajasta, joka nyt voidaan käyttää tuottavaan lisämyyntiin.

 

 

Palvelusopimukset mahdollistavat helpon raportoinnin

 

Asiakkaamme siirryttyä hyödyntämään palvelusopimuksia työnohjauksessa oli seuraavan vuorossa raportointi. Asiakas halusi asiakaskohtaisesti raportit työtehtäviin käytetystä ajasta, joka vertaisi aikaa myös sopimuksella olevaan aikaan, joka on laskutuksen perusta. Toisin sanoen asiakkaamme halusi pysyä kärryillä, onko jotkut sopimukset arvioitu väärin, eli työ johon kuluu oikeasti 3h, onkin myyty 2h työnä. He halusivat myös seurata työntekijöiden tehokkuutta erilaisissa työtehtävissä, jotta pystyivät hienosäätämään resursointia. Laadimmekin asiakkaan kanssa yhdessä tarpeelliset raportit, jotka kilahtavat automaattisesti sähköpostilla operatiivisen johtajan postilaatikkoon. Tämän muutoksen johdosta asiakkaamme on saanut luotettavaa dataa suorituksistaan ja työajoista.

 

Puolen vuoden käytön jälkeen töiden kannattavuus on kasvanut n. 17% ja asiakkaamme tietää tarkalleen millä hinnalla töitä kannattaa myydä ja kuinka kauan niiden suorittamiseen oikeasti menee.

 

Tässä oli vain pari esimerkkiä palvelusopimusten tuomista hyödyistä. Mikäli palvelusopimukset ja niiden automatisointi kiinnostavat, niin ota yhteyttä. Pystymme rakentamaan monimutkaisiakin sääntöjä sisältäviä palvelusopimuksia, jotka varmasti vastaavat tarpeisiin. Pyydä rohkeasti aiheen tiimoilta demoa ja kilauta suoraan myyntitiimillemme!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.