SOITA 050 311 2186

Palvelusopimus tarkoittaa

Rutiinilla vai optimoiden?

Viikonloppu voi olla lapsiperheessä melkoista hulinaa. Miten hoitaa kaikkien lasten harrastukset, kaupassa käynnit, ruoanlaitto, kotityöt, omat harrastukset ja vielä hengähtääkin hetki? Jos viikonlopun askareita ei ole suunniteltu lainkaan ja tehtävien optimointi on jäänyt tekemättä, voi kovasta kiireen tunteesta huolimatta sunnuntai-iltana laskeskella sängyssä, miten monta tehtävää jäikään tekemättä. Tällöin mieltä saattaa huojentaa tieto maanantain tutuista ja turvallisista rutiineista.

 

Maanantain työtehtävät saattavat sisältää paljon tuttuja ja viikoittain toistuvia työtehtäviä, joihin jo eläköitynyt kollega näytti esimerkin vuosia sitten ja jotka sujuvat nyt kuin vettä vaan. Kun työt tehdään ”kuten aina on tehty”, luo se myös turvallisuuden tunnetta tekemiseen. Jos työpäivä sujuu omasta mielestä hienosti ja tehokkaasti, saattaa esimiehen sähköposti, jossa kerrotaan miten työuraansa aloitteleva harjoittelija suoritti samat tehtävät toisena työviikkonaan yli tunnin nopeammin, olla melkoinen järkytys.

 

Mietintäänpä miten koulunpenkiltä suoraan huoltoautoon hypännyt harjoittelija sellaiseen suoritukseen sitten voisi pystyä. Työkohteiden sijainnit olivat harjoittelijalle vielä vieraat, joten hän oli tallentanut työkohteet puhelimensa navigaattoriin, josta hän päivän alussa katseli minne suunnata ensimmäisenä. Navigaattori ehdotti harjoittelijalle eri reittiä, mitä kokeneempi työntekijä oli käyttänyt. Osasipa navigaattori vielä varoittaa tietyöstäkin matkalla työkohteeseen, eikä johdattanut harjoittelijaa pitkiin autojonoihin, vaan optimoi nopeimman reitin päivän töille.

 

Harjoittelija kävi uutena henkilönä esittäytymässä myös asiakkaiden työnjohtajille, ja pyysi heitä näyttämään missä huollettavat laitteet sijaitsevat, koska ei vielä tiennyt laitteiden sijaintia. Työnjohtajilta tuli tutustumiskierroksella toive, että laitteet huollettaisiin eri järjestyksessä kuin yleensä, sillä vaihtamalla huoltojärjestystä saisi huollot tehdä laitteisiin siten, ettei niitä jouduttaisi pysäyttämään huoltoa varten, eikä huoltotyö joutuisi odottamaan laitteiden sammutusta.

 

Jo kahdella esimerkillä, eli eri reittivalinnalla ja samassa työkohteessa sijaitsevien laitteiden huoltojärjestystä muuttamalla voidaan saavuttaa jo suuria hyötyjä. Päivän työtehtävien optimointia varten käytettävissä oleva tietomäärä on valtava. Optimointia varten tarjolla on tietoa laitteista, työkohteista, olosuhteista työkohteessa, työtavoista, liikenteestä, työntekijöistä ja paljon muusta. Vähäpätöiseltä tuntuva yksityiskohta työpäivän ja työviikon suunnittelussa tai itse työn suorittamisessa voi säästää työaikaa ja kustannuksia päivässä huimasti, kun vain tuo pieni yksityiskohta lisätään kaiken muun käytettävissä olevan tiedon sekaan. Tutut ja turvalliset rutiinit ovat usein esteenä sille, että huomaisimme mitä nämä töiden optimointia parantavat yksityiskohdat oikeastaan ovat. Kun seuraavan kerran mietit, miten työpäivän meinaat toteuttaa, mietipä hetki mistä voisit työpäivän optimointia aloittaa.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.