SaaS ERP

SaaS ERP: Mitkä ovat pilvipalveluna toimivan ERP-järjestelmän hyödyt?

ERP tulee sanoista Enterprice resource planning, mutta mistä nimi SaaS tulee? Se muodostuu tietenkin sanoista Software as a service, eli järjestelmä joka toimii pilvessä toisinkuin vanhemmat järjestelmät, jotka tuli asentaa koneelle. Hyvä esimerkki SaaS-järjestelmästä on Microsoftin Office 365.
 

Miksi valita juuri SaaS-pohjainen ERP-järjestelmä?

 

Tiedätkö jo miksi valita juuri pilvessä toimiva ERP normaalin koneelle asennettavan sijasta? Erot näiden kahden version kesken ovat olleet suosittu tutkimuskohde jo kauan aikaa.

 

Suurin osa tuloksista määräisi pilvipalvelun helpoksi voittajaksi. Tämä johtuu pääosin siitä että se laskee  IT kuluja ja helpottaa työntekijöiden tyytyväisyyttä ja samalla myös heidän tehokkuuttaan. Se myös tarjoaa helpon pääsyn järjestelmään, ilman rajoituksia siitä, missä järjestelmää käytetään? Kuitenkin jopa näillä hyödyillä, jotkut järjestelmät silti valitsevat vanhanaikaisen, koneelle asennettavan järjestelmän. Mutta miksi?
 

Yleisimmät syyt valita asennettava versio

 
Mikä voisi olla syynä sille, että yritys päätyy valitsemaan asennettavan järjestelmän koneelle, eikä pilvipalveluna toimivan? Yksi syy tähän on yksinkertaisesti se, että jotkut ihmiset haluavat tehdä  asiat samalla tavalla, kuin ne on aikaisemmin tehty. Pilvipalveluun siirtyminen on toki muutos – vaikkei olekaan kovin suuri sellainen, voi se silti jollekin tuntua liian suurelta muutokselta. Jotkut saattavat ajatella pilvipalvelua epäluotettavana ja turvattomana, jolloin siihen siirtyminen ei ole vaihtoehto.
 
Nykypäivänä on erittäin tärkeää pystyä käyttämään tehostukseen tarkoitettuja järjestelmiä missä ja milloin tahansa. SaaS-pohjaisella järjestelmällä tieto myös pysyy turvassa, koska internetin serverit ovat melko varmasti turvallisemmat, kuin yrityksen omat. Monet ovat onneksi jo ymmärtänyt, että tietoturva on SaaS-pohjaisissa järjestelmissä aina parasta laatuaan. Se myös päivittää järjestelmää varmistaen, että yritys pystyy käyttämään järjestelmää myös vuosia eteenpäin, eikä heidän tarvitse aina olla ostamassa uutta järjestelmää ja opetella sen käyttämistä.
 
Vaikkakin asennettavat järjestelmät ovat vielä markkinoilla melko yleisiä, on siirtyminen SaaS-pohjaisiin järjestelmiin alkanut vauhdilla. Suurin syy on varmasti se, että se kokonaisuudessaan on turvallisempi, helpompi ja tehokkaampi käyttää kuin vanhanaikainen asennettava järjestelmä.
 
Husky Intelligence on Tampereella, USA:ssa ja Iso-Britanniassa toimiva toiminnanohjausjärjestelmien palveluntuottaja. Kokemusta meillä on toiminnanohjausjärjestelmistä jo yli kymmeneltä vuodelta. Mikäli kiinnostuit, ota nyt yhteyttä ja voimme katsoa juuri teidän yrityksellenne sopivan ratkaisun.
 
Nyt ilmainen koekäyttö: Aloita Husky-ohjelmiston ilmainen koekäyttö tästä

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.