automaattinen viestintä

Sosiaalinen media – IRC:stä eteenpäin

Sosiaalinen media, tuo monien rakastama ja vihaama ilmiö, joka on vuosien aikana paisunut kuin pullataikina. Sosiaalinen media, eli tuttavallisemmin some, pitää sisällään jos jonkinmoisia palveluita linkkien ja uutisten jaosta blogeihin sekä mediapalveluista erilaisiin yhteisöihin ja virtuaalimaailmoihin.

 

AudienceProjectin tekemässä tutkimuksessa Facebook oli vuonna 2016/Q4 suosituin some-kanava Suomessa ja perässä tulivat WhatsApp, Instagram, LinkedIn, Twitter, Pinterest ja Snapchat. Mistä sosiaalinen media on saanut alkunsa ja mihin näiden kaikkien kanavien kanssa vielä joudumme?

 

Sosiaalinen media ei ole käsitteenä kovinkaan vanha, vaikka itse asia ei mikään uusi olekaan. Some on käsitteenä yleistynyt vasta 2000-luvun lopulla, mutta Oulun Yliopistossa luotiin jo 1988 legendaarinen IRC, joka on ensimmäinen laajempaan suosioon noussut sosiaalisen median väline. Tästä alkoikin sosiaalisen median kehitys kohti sitä, mitä se on nyt. 1990-luvun loppupuolella julkaistu Microsoftin MSN Messenger oli uraauurtava pikaviestintäohjelmisto, jota saamme kiittää myös vuosituhannen alussa julkaistusta Hotelli Kultakalasta, joka tunnetaan paremmin nimellä Habbo Hotel.

 

2000-luku onkin sitten sosiaalisen median vauhtiaikaa. Työympäristöön ja ammatillista kanavaa kaipaaville julkaistiin LinkedIn, WordPress sekä Skype, jotka kaikki tupsahtivat vuonna 2003. Seuraava kanava singahti ilmoille 2005 ja onkin nykyään internetin suosituin videotoistopalvelu, eli kyseessä on tietenkin YouTube. Vuosi 2006 on jäänyt historiankirjoihin ainakin kahdesta syystä: Facebook ja Twitter. Twitter on mikroblogipalvelu ja Facebook kattavampi yhteisöpalvelu. Facebook on myös suosituin some-kanava yli 2 miljardilla käyttäjällään.

 

Facebook on vahvasti henkilöitynyt sen nykyiseen toimitusjohtajaan Mark Zuckerbergiin, joka on myös yksi maailman rikkaimmista henkilöistä. Hän perusti Facebookin yhdessä opiskelukavereidensa kanssa Harvardin yliopiston kampuksella. Idea ei kuitenkaan ole tullut Zuckerbergin omasta päästä, vaan se perustui ConnectU:n ohjelmistoon, joka Zuckerbergin piti viimeistellä. Hän kuitenkin ”lainasi” ideaa omiin tarkoituksiinsa ja loppu on historiaa. Tästä seurasi oikeustaistelu, joka saatiin soviteltua milläpä muulla, kuin rahalla. Facebookin synnystä ja Zuckerbergistä on tehty myös elokuva ja visionääri onkin usein median kiikarissa.

 

Mediapalveluiden ja pikaviestinten aika

 

Viimeisten 10 vuoden aikana uusia kanavia ja alustoja on tupsahdellut kuin sieniä sateella. 2011 julkaistu Google+ on verkkoyhteisöpalvelu, josta löytyy useita erilaisia toimintoja. Instagram, Pinterest, Snapchat, Periscope ja monet muut ovat etenkin nuorison suosikkeja. WhatsApp pikaviestinpalvelu on varsinkin Suomessa saavuttanut suuren suosion. Somen käyttö on laajamittaista vapaa-ajalla, mutta sosiaalisen median asema on korostunut myös työpaikoilla. Somea hyödynnetään mm. markkinoinnissa ja rekrytoinneissa, joten some-kanavien käyttö työelämässä on jo lähes jokapäiväistä. Some-kanavien hallintaan on tehty myös omia työkaluja, kuten Buffer ja Hootsuite.

 

Tulevaisuudessa sosiaalinen media tulee varmasti kehittymään entistä reaaliaikaisemmaksi ja avustavammaksi. Facebook on jo kehitellyt teknologiaa, joka mahdollistaisi ”ajatusten luvun”, jotta tekstin tuotto helpottuisi ja voisi esimerkiksi auttaa heitä, joilla on puhumista vaikeuttavia sairauksia. Sosiaalisen median käyttö mobiililaitteilla on vuosi vuodelta lisääntynyt, joten kehitys tuo varmasti uusia ratkaisuja myös laitepuolelle.

 

Mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon ihmiset tulevaisuudessa omaa elämäänsä sosiaaliseen mediaan avaavat ja miten yritysten läsnäolo somessa kehittyy. Lähestulkoon jokaisesta kahvihetkestä, ostoksesta, treenistä, mökkireissusta, työpäivästä, ajatuksesta tms. halutaan jakaa tietoa johonkin sosiaalisen median kanavaan. Ehkäpä olisi tilausta sirulle, joka tallentaisi kaiken näkemämme, kuulemamme sekä sijaintimme ja jakaisi nämä tiedot reaaliajassa seuraajille. Hieman kärjistetty ja mietteliääksi vetävä ajatus, mutta se on varmaa, että tulevaisuudessa sosiaalinen media tuo uusia mahdollisuuksia tarjolle, jotka jakavat varmasti mielipiteitä.