Tehokkuuden mittaaminen liikkuvalla palvelualalla

Tehokkuuden mittaaminen liikkuvalla palvelualalla

Tässä muuttuvassa maailmassa on liikkuvalla palvelualalla toimivan yrityksen jatkuvasti tärkeämpää ymmärtää kuinka tehokasta yrityksen palvelu on ja kuinka se selviytyy nykyisellä konseptillaan markkinoilla. Mikäli yrityksellä ei tehokkuuden mittaamiseen tarvittavia laitteita ole, on sen vaikea seurata omaa toimintaansa ja sen tuottavuutta. Mitä sitten tulisi yrityksen seurata ja miten?
 

Tuottavuus pohjana

 
Kun yritys toimii alallaan, on sen peruspohjana oltava se, että yritys on tuottava. Kuitenkin yrityksen tuottavuus, sen ymmärtäminen ja sen mittaus vaatii monesti paljon osaamista, mikäli siihen tarkoitettua työkalua ei yrityksellä ole käytettävissä. Että yritys voi olla tuottava, tulee ymmärtää kilpailijat ja se, kuinka kilpailu vaikuttaa omaan tekemiseen.
 
Tehokkuuden mittaamisen tulee aina pohjautua oikeaan dataan ja aiemmin kerättyyn tietoon. Mikäli yritys tahtoo aidosti ymmärtää ja ennustaa tulevaisuuden tilannetta, tarvitaan siihen aikaisempaa tietoa.
 

Palvelujen kehitys

 
Liikkuvan palvelualan yrityksen, kuten siivous- tai huoltoyrityksen täytyy ymmärtää, että palvelu on tärkein osa heidän toimintaa. Vaikka palvelu ei ole konkreettista, voi sitä silti mitata. Tämä vain tarkoittaa sitä, että yrityksen tulee kehittää omat tavat mitata palvelua, eikä hyödyntää esimerkiksi johonkin tuotteen mittaukseen tarkoitettua työkalua.
 
Yksinkertainen tapa mitata tehokkuutta on katsoa, kuinka paljon investoinnit työvoimaan tuovat yritykselle. Vaikkakin tämä tuo tietoa, on se silti melko musta-valkoinen tapa mitata monimutkaista aihetta.
 

Mitä mitata?

 

Kun aloitetaan mittaaminen palveluyrityksessä, on tärkeää saada muokattua palvelu mitattavaan muotoon. Tämä tietenkin tarkoittaa siitä, että se tulee jaotella mitattaviin asioihin, kuten esimerkiksi responsiivisuus ja tehokkuus kohteessa. Yritys voi myös keskittyä mittaamaan sitä, kuinka tuottavia tietyt ominaisuudet, kuten palvelusopimukset ovat.

 

Vaikka näitä asioita voidaan laittaa numeeriseen muotoon, voi se olla silti vaikea laskea palvelun laatua. Tähän tarvitaan siis asiakasta. Että yritys voi kehittää palveluaan, tulee kysyä asiakkaalta, mihin oli tyytyväinen palvelussa, ja mitä voisi tulevaisuudessa kehittää. Tämä tieto on erittäin arvokasta yritykselle, eikä sitä kannata missään tapauksessa sijoittaa.

 

Ennenkaikkea mittaamista varten tulee yrityksellä olla järjestelmä, joka helpottaa mittaamista, ja takaa sen, että sitä tehdään myös jatkossa. Siihen ERP-järjestelmä on oiva apu, koska kaikki tieto säilyy aina järjestelmässä, ja uuden tiedon kerääminen tai sen analysointi käy melkein automaattisesti!
 
Husky Intelligence on Tampereella, USA:ssa ja Iso-Britanniassa toimiva toiminnanohjausjärjestelmien palveluntuottaja. Kokemusta meillä on toiminnanohjausjärjestelmistä jo yli kymmeneltä vuodelta. Mikäli kiinnostuit, ota nyt yhteyttä ja voimme katsoa juuri teidän yrityksellenne sopivan ratkaisun.
 
Nyt ilmainen koekäyttö: Aloita Husky-ohjelmiston ilmainen koekäyttö tästä

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.