tekoäly opetuksessa

Tekoäly opetuksessa mukana? 5G:n tuomat mahdollisuudet

Tekoäly opetuksessa


Tekoäly opetuksessa mukana?

 

Kirjoitimme aikaisemmin aiheesta 5G, sekä siitä, miten se voi tuoda mukanaan uusia mahdollisuuksia käyttää keinoälyä ja virtuaalista todellisuutta helpommin kuin koskaan. Myös isot alan yritykset kuten Verizon on nyt herännyt eri mahdollisuuksille, ja ovat valmiita suunnittelemaan tulevaa. Edeltämainittu Verizon on tuonut tänä vuonna markkinoille kilpailun, joka kehottaa yliopistoja, tutkijoita ja muita kehittämään ideoita 5G:n hyödyntämisestä opetuksessa.

 

Tässä kirjoituksessa käymme läpi, mitä kaikkea kilpailuun kuuluu ja mitä kaikkea siitä voi seurata.



Uudet teknologiat kehitteillä

 

Kilpailu kiinnostaa monia ihmisiä, eikä syyttä – sen tuloksena voi nimittäin tulla markkinoille suuriakin muutoksia. Kuten aikaisemmin jo kerroimme, 5G tulee mahdollistamaan tämänkaltaista teknologiaa sen nopeuden ja suuremman tilankäsittelyn kautta. Toisinsanoen ilman 5G:tä, keinoälyä ja virtuaalista todellisuutta olisi mahdotonta vaivattomasti siirtää ohjelmasta toiseen netin kautta. Se, mitä kaikkea kilpailun tuloksena voi olla, voimme vain kuvitella.

 

 

Virtuaalinen todellisuus on jo monen vuoden ajan kiinnostanut uutena teknologisena ominaisuutena. Syy tähän löytyy varmasti siitä, millä tavoin sitä voisi tulevaisuudessa käyttää. Kuvittele vaikkapa maantiedon tunti, jossa luokka pääsee virtuaalilaseilla vierailemaan Andien vuoristoon tai Amazonin sademetsään. Olen melko varma, että tämänkaltaisen kokemuksen jälkeen muistuu kokeessakin vastauksen helpommin.

 

Myös keinoälyn mahdollisuudet kasvavat 5G:n tulon myötä. Totuttuun kevyeen keinoälyyn tai enemmän ehkä koneoppimiseen voidaan lisätä uutta puhtia, jolloin tekoäly opetuksessa kasvaa huomattavasti. Voin hyvin kuvitella tilanteen, kun ala-astelaiset treenaavat koetta varten itsekseen vastuksenaan keinoälyllä toimiva kyselijä, joka auttaa oppilasta muistamaan vastaukset, ja kykenee oppilaan halutessa interaktiivisesti käydä läpi aihetta.

 

Virtuaalinen todellisuus ja tekoäly opetuksessa tulee varmasti kasvamaan seuraavien vuosien aikana suuresti 5G:n markkinoilletulon myötä. Siihen asti, saa Verizon pyrkiä kehittämään uusia tapoja opiskella vaikka sitten kilpailuun osallistujen panoksella.

Jos haluat tietää, miten voit valjastaa keinoälyn yrityksesi toiminnan tehostamiseksi, lue lisää toiminnanohjausjärjestelmästämme täällä!


Husky Intelligence on Tampereella, USA:ssa ja Iso-Britanniassa toimiva toiminnanohjausjärjestelmien palveluntuottaja. Kokemusta meillä on toiminnanohjausjärjestelmistä jo yli kymmeneltä vuodelta. Mikäli kiinnostuit, ota nyt yhteyttä ja voimme katsoa juuri teidän yrityksellenne sopivan ratkaisun.


			
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.