Keinoäly ja Robotit

Tekoäly tulevaisuudessa – Mikä muuttuu?

 


Tekoäly tulevaisuudessa


Tekoäly tai keinoäly tarkoittaa tietokonetta, joka pystyy tuottamaan älykkäitä tai inhimillisen älykkyyden tasoa olevia toimintoja.


Keinoälytiede on luotu jo 1950-luvulla, mutta se on muuttanut muotoaan sekä kehittynyt jatkuvasti siitä lähtien. Keinoäly kehittyy nopemmalla tahdilla kuin koskaan ja juuri sen takia on odotettavissa, että jo kymmenen vuoden sisällä, keinoälystä tulee suuri osa jokapäiväistä elämää. Seuraavana on listattuna 4 kohtaa, jotka kertovat, kuinka keinoäly näkyy tulevaisuudessa.


Prosessien tehostus


Ensimmäisen kohdan ohjaan lähelle omaa alaani, eli työelämän tehostukseen. Kun koneoppiminen ja keinoäly tulevat suuresti mukaan työelämään, tulee se muuttamaan itsekunkin jokapäiväistä työtä monella tapaa. Keinoäly on käytössä jo nyt monella eri yrityksellä esimerkiksi automatisoidakseen kommunikaatiota sekä erilaisia työprosesseja.  Tulevaisuudessa työprosessien automatisointi tulee isoksi osaksi jokaisen yrityksen arkea.


Automatisoitu kuljetusOlet varmasti jo kuullut erilaisista itseajavista autoista tai mahdollisesti jopa ajanut autolla joka kykenee parkkeeraamaan ilman apua. Tulevaisuudessa voimme nähdä täysin automatisoituja junia, busseja tai vaikkapa takseja. Tämä tulee helpottamaan jokapäiväistä elämää ja vähentämään mahdollisesti myös kolareiden määrää koska liikenteessä on pääsääntöisesti vain automatisoituja ajoneuvoja.


Vaaralliset työtKun keinoäly kehittyy, alkaa se ja robotiikka ottamaan vastuuta haastavista sekä vaarallisista töistä. Työt kuten esimerkiksi koneistus ja hitsaus, jossa jo nyt automatiikka näkyy suuresti, tulee automatisoitumaan vielä enemmän, sekä painottumaan robotiikan puolelle. Näin myös tapaturmien määrä vähenee.


VanhustenhoitoMonien robotiikan ja keinoälytutkijoiden mukaan vanhustenhoitoon on tulossa isoja muutoksia tulevien vuosien aikana. Monilla vanhuksilla on erilaisia rajoitteita, liittyen esimerkiksi liikkumiseen ja jokapäiväisten arkitöiden tekemiseen. Nämä rajoitteet tarkoittavat monesti sitä, että vaikka vanhus muuten kykenisi vielä asumaan kotona, tarvitsee hän jonkun auttamaan näissä asioissa. Sen takia juuri robotiikka ja keinoäly voi tulevaisuudessa toimia apuna vanhuksille erilaisena apuvälineenä.Mikäli kiinnostuit aiheesta, ja haluaisit lukea samankaltaisia kirjoituksia tulevaisuudessakin, vieraile ihmeessä Husky Intelligencen blogissa. Blogissamme käymme läpi aiheita kuten toiminnanohjaus, työnohjaus, keinoäly sekä koneoppiminen. Blogeja julkaisemme kaksi kertaa viikossa tiistaisin ja torstaisin.


Husky Intelligence on Tampereelta lähtöisin oleva yritys, joka toimii jo ympäri Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa tarjoten yrityksille toiminnanohjausjärjestelmää liikkuvan työn ohjaukseen. Ota yhteyttä!