Tekoälyassistentit Alexa, Siri, Google Assistant ja kumppanit

Tekoälyassistentit Alexa, Siri, Google Assistant ja kumppanit


Tekoälyassistentit Alexa, Siri, Google Assistant ja kumppanit


Puhuva tekoäly näkyi ennen lähinnä osana futuristisia elokuvia – kuka olisikaan odottanut, että vuonna 2018 se on jo osa monen tavallisen ihmisen arkipäivää? Tekoälyassistentit majailevat laitteissa aina älypuhelimesta kaiuttimeen. Näiden digitaalisten assistenttien suosio kasvaa saatavuuden ja ominaisuuksien lisääntyessä. Mitä vaihtoehtoja on tarjolla tänä päivänä ja mitä ne voivat tehdä?


Teknologiajätit edelläkävijöinä

 

Merkittävät teknologiayritykset, kuten Google ja Apple, ovat tekoälyassistenttien kärkinimiä. Näiden lisäksi myös verkkokauppajätti Amazon on kehittänyt yhden markkinoiden suosituimmista tekoälyassistenteista, jonka voi esimerkiksi löytää yrityksen myymistä kaiuttimista.

 

Applen Siri on varmasti tehnyt tekoälyassistentit tutuksi monelle – Sirin voi löytää helposti Applen laitteista, kuten iPhoneista, iPadeista ja Mac-tietokoneista. Siri on pysytellyt melko samankaltaisena jo vuosia, ja sitä käytetään usein hieman arkisemmissa tilanteissa, esimerkiksi älypuhelimella. Amazon Alexa sen sijaan löytyy monen älykodista, kun taas sen toinen versio Alexa for Business ja Google Assistant ovat usein käytössä työyhteisöissä.

 

Yksityisten henkilöiden lisätessä tekoälyassistenttien käyttöä, lisääntyy myös niiden käyttö yrityksissä ja erinäisissä projekteissa. Muun muassa SpaceX:n Falcon 9 -raketti sai vähän aikaa sitten matkustajakseen astronauttiassistentin nimeltä CIMON. Tekoälyassistentteja löytää nykypäivänä myös entistä useammin uusista autoista.


Assistenttien uudet ominaisuudet

 

Moni älykodin asukas on jo tottunut tekoälyassistenttiin osana jokapäiväistä elämää. Oikeilla varusteilla Google Assistant voi esimerkiksi sammuttaa television ja lukita ovet käskystä. Google Assistantin uusimpiin ominaisuuksiin kuuluvatkin yhdellä komennolla toteutuvat tapahtumien sarjat sekä ajastus. Voit siis vaikka ajastaa tekoälyassistentin laittamaan valot päälle joka aamu kello seitsemän ilman, että sinun tarvitsee silloin antaa erillistä käskyä.

 

Google Duplex on yrityksen uusimpia ominaisuuksia – se voi soittaa puolestasi ravintolaan varatakseen pöydän. Ominaisuus esiteltiin Googlen I/O 2018 -tapahtumassa, ja alla olevasta videosta voit nähdä, kuinka assistentti suoriutuu tästä tehtävästä.



Amazon Alexa for Business osaa nyt pyydettäessä vertailla kahden ihmisen kalentereita ja varata molemmille sopivan ajan tapaamiselle. Alexa voi myös toimia pelikaverina – markkinoille on saapunut lautapeli When in Rome, joka kulkee tekoälyassistentin opastuksella. Nyt kauppoihin on myös tullut ulkokäyttöön soveltuva älykäs jatkojohto, jonka avulla Alexa tai vaikkapa Google Assistant voi esimerkiksi sammuttaa valot puolestasi.

 

Voimme odottaa uusia ominaisuuksia myös lähitulevaisuudessa digitaalisten assistenttien kehittyessä vilkasta tahtia. Kuten Googlen uusi ominaisuus Duplex vihjaa, tekoälyassistentit tulevat varmasti olemaan suuremmassa roolissa kodin lisäksi myös yritysten toiminnassa. Jos haluat jatkossakin tietää uusimmista tapahtumista tekoälyn maailmassa, pidä silmällä blogiamme!



Jos haluat tietää, miten voit valjastaa keinoälyn yrityksesi toiminnan tehostamiseksi, lue lisää toiminnanohjausjärjestelmästämme täällä!


Husky Intelligence on Tampereella, USA:ssa ja Iso-Britanniassa toimiva toiminnanohjausjärjestelmien palveluntuottaja. Kokemusta meillä on toiminnanohjausjärjestelmistä jo yli kymmeneltä vuodelta. Mikäli kiinnostuit, ota nyt yhteyttä ja voimme katsoa juuri teidän yrityksellenne sopivan ratkaisun.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.