Palvelusopimus tarkoittaa

160 merkillä voi sytyttää takan, rakkauden, sodan, valot, kynttilän, mutta myös sammuttaa ne. Alun perin enintään 160 merkkiä sisältävä SMS ,eli tekstiviesti, käy edellä mainittujen asioiden lisäksi moneen muuhunkin ja mahdollistaa monenmoisia asioita.

 

1980-luku on monella tapaa merkittävä aika, niin poliittisesti, kuin myös tekniikan kehittymisen suhteen. Tuon vuosikymmenen merkittävimpiä teknisiä keksintöjä ovat mm. mikroaaltouuni, VHS-nauhuri, kolikkopelit (mm. Pac-Man), kotitietokoneet (MikroMikko, IBM PC, Commodore 64, Amiga, Apple MacIntosh), sekä pelikonsolit (Sega Mega Drive) ja korvalappustereot.

 

Keksinnöt vaikuttivat monella tapaa ihmisten arkeen ja käyttäytymiseen, sekä mahdollistivat uudenlaisia tapoja viettää vapaa-aikaa. 80-luvun puolella aloitettiin kehittelemään myös tekstiviestin lähettämiseen mahdollistavaa GSM-järjestelmää ja ensimmäinen tekstiviestin uskotaan lähteneen Isossa-Britanniassa joulukuussa 1992.

 

Miten Suomalainen teleinsinööri Matti Makkonen sitten tähän liittyy tekstiviestin syntymiseen? Yleisesti on valloillaan käsitys siitä, että Makkonen olisi tekstiviestin isä, mutta kuten Makkonen on itsekin virheellistä tietoa yrittänyt korjata, asia ei näin kuitenkaan täysin ole. Oletus on lähtenyt liikkeelle Makkosen ja kahden kollegan välisestä ajatuksen vaihdosta Kööpenhaminalaisessa pitseriassa tekstimuotoisesta viestinnästä. Tekstimuotoista viestinvälitystä oli ollut jo käytössä ennen tätä keskustelua, joten tekstiviestin keksimisen kunniaa ei voi täysin antaa Makkoselle.

 

Tekstiviesteistä pikaviestimiin

 

Tietokoneiden alkaessa olemaan arkea, alettiin siirtymään kiihtyvällä tahdilla pikaviestintäpalveluihin. Ensimmäisiä ja ehkä tunnetuimpia pikaviestipalveluita oli IRC. Kännyköiden kehittyessä pikaviestintäpalvelut ovat tulleet jäädäkseen ja syrjäyttäneet osaltaan tekstiviestin, ainakin yksityisten henkilöiden välisessä viestinnässä. Tunnetuimpia pikaviestimiä ovat ehkä WhatsApp, Telegram, Slack ja Skype. Lisäksi löytyy tukku muita vastaavia pikaviestimiä. Pikaviestimestä tekee tekstiviestiä kätevämmän niiden tarjoamat mahdollisuudet liittää viesteihin kätevästi erilaisia mediatiedostoja, muodostaa ryhmiä, jakaa reaaliaikaista sijaintitietoa sekä kertoa jo valmiiksi onko tavoitettavissa vai ei.

 

Näiden ominaisuuksien johdosta monessa yrityksessä onkin otettu käyttöön pikaviestimiä, joko sisäisen tiedon välittämiseen tai ulkoiseen viestintään ja tiedon välittämiseen. Yritykset käyttävät myös tekstiviestejä ja pikaviestimiä toiminnanohjausjärjestelmien tukena, tai ne ovat osa järjestelmää. Moni onkin törmännyt asiakastyytyväisyyttä mittaaviin tekstiviesteihin tai ilmoituksiin, että tilattu työ on valmistunut.

 

Mitä sitten vielä on mahdollista? Pikaviestinpalvelut antavat mahdollisuuden tulevaisuudessa viestiä vaikka huoltotyötä tekevän asentajan kanssa videoyhteyden avulla tai tilata työsuoritteen suoraan haluttuun kohteeseen. Pidemmälle mentäessä varmasti tuoksut ja tunne-elementit saadaan viesteihin mukaan, ne toki vaativat jo laitteistoltakin isompia kehitysaskelia. Vaikea onkin sanoa mitä tulevaisuus tarkalleen ottaen tuo, mutta ainakin se on varmaa, että tulevaisuudessa pikaviestimiä ja viestintää tullaan yhä enenemässä määrin hyödyntämään, vaikka sitten toiminnanohjauksessa.

 

Husky Intelligence Oy on suomalainen nopeasti kasvava ja kansainvälistyvä liikkuvan työn toiminnanohjaukseen erikoistunut ohjelmistoyritys. Yrityksellä on toimipisteet Suomessa Tampereella ja Yhdysvalloissa Houstonissa sekä jälleenmyyntiä UK:ssa.