Tuottavuuden Parantaminen

Tuottavuuden parantaminen palveluliiketoiminnassa – 5. Tärkeintä keinoa

Tuottavuuden parantaminen – mitä se vaatii?


Suuren kilpailun sekä informaation ja tekemisen optimoinnin aikana tulisi jokaisen palvelualan yrityksen kyseenalaistaa tuottavuutensa ja analysoida tilanteensa. Seuraavaksi on kirjattuna 5. tärkeää keinoa, joilla yritys voi tutkia sekä parantaa tuottavuuttaan.1. Tunne asiakkaasi


Tuottavuuden parantaminen alkaa sillä, että otat selvää minkälaisia persoonia varten työskentelet. Ketä ovat asiakkaasi ja miten he toimivat? Tilanne ei parane sillä, että oletetaan millainen asiakaskunta on. Yrityksen pitää aidosti ottaa selvää asiakkaistaan, heidän odotuksistaan ja tavoistaan toimia. Kyselyjen järjestäminen, palautteen keräys sekä huolenpito kaupan jälkeen auttavat sinua ymmärtämään minkälaisten ihmisten kanssa olet tekemisissä. Tästä aiheesta kirjoitti laajemmin Arvind Rongala customer think-lehteen.


2. Automatisoi viestintä


Vuonna 2017 on tarpeetonta tuhlata aikaa viestintään, joka on laadultaan täysin automatisoitavissa. Esimerkiksi tilanne, jossa aikataulu tulee varmistaa asiakkaasi kanssa, pystyy viestin laittamaan lähtemään automaattisesti jo muutamaa päivää ennen varattua aikaa. Tätä varten on nimenomaan luotu keinoälyä hyödyntävä toiminnanohjausjärjestelmä, joka on suuresti mukana tuottavuuden parantamisessa ja näin auttaa myös viestinnän automatisoinnissa. Viestinnän automatisointi tuo myös lisää varmuutta aikatauluihin ilman pelkoa inhimillisistä unohduksista.


3. Optimoi rutiinitPalveluliiketoiminnan peruskiviä on se, että saa asiat tehtyä nopeallakin aikataululla asiakkaan tarpeen mukaan. Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että turhiin ja tuottamattomiin työvaiheisiin ei ole aikaa. Kun yritys optimoi perusrutiinit, auttaa se työympäristön arkirytmiä tehden siitä selkeän ja lisäten tuottavuutta muilla saroilla.


4. Rakenna liittymät


Vaikka tuottavuuden parantamiseen kuuluu paljon melko selkeitä prosesseja ovat ohjelmistojen integraatiot yksi tärkeä arjen helpotus, joka jää monella huomaamatta. Kun sama ohjelmisto hoitaa työpaikalla tuntikirjaukset sekä siirtää ne automaattisesti esimerkiksi palkanlaskentaa hoitavaan ohjelmistoon, jää sinulle enemmän aikaa keskittyä tärkeämpiin asioihin, kuten asiakkaisiin.


5. Analysoi dataa


tuottavuuden parantaminen


Nykypäivän ongelma ei suinkaan ole se, että asiakkaasta olisi haasteellista saada tietoa. Sen sijaan ongelmamme on se, että tietoa ja dataa tulvii jatkuvasti joka puolelta. Tämä johtaa tietenkin siihen, että mikäli saapuvaa dataa ei osata analysoida ja käyttää oikein, jää se helposti kokonaan hyödyntämättä. Kerää tietoa, jota voi automatisoida, analysoida ja hyödyntää tulevaisuudessa.Palveluliiketoiminta vaatii analysointia sekä saapuvan tiedon optimointia


Palveluliiketoiminta lähtee asiakkaan pohjalta, joten kaikki tieto ja tekeminen vaativat analysointia.


Tuottavuuden parantaminen ei siis ole ydinfysiikkaa, ja jokaisen yrityksen tulisikin pyrkiä tehostamaan sekä kehittämään palveluliiketoimintaansa toiminnanohjausjärjestelmän ja analysoinnin kautta.