Työnohjaus

Työnohjaus on kiinteä osa tehokasta toiminnanohjausjärjestelmää (ERP). Monesti monipuolisella toiminnanohjausjärjestelmällä voidaan hoitaa työtehtävät myynnistä laskutukseen, mutta työnohjaus on näkyvä osa varsinkin liikkuvan työvoiman ohjauksessa. Kun työvoiman hallinta on hoidettu tehokkaasti ja oikeat tekijät ovat löytyneet oikeille töille, niin on aika ottaa tehot irti työnohjauksesta. Minkälaisia etuja tehokkaalla työnohjauksella saavutetaan ja miten Husky Intelligence vastaa työnohjauksen tarpeisiin?

 

Työtehtävien tilat ja nopeat muutokset

 

Työnohjauksessa tieto on avainasemassa. Husky Intelligence tarjoaa reaaliaikaisen näkymän työtehtäviin, joten esim. työnjohto näkee töiden vaiheet reaaliajassa. On tärkeää saada yhdellä näkymällä tieto siitä, mitkä työt ovat aloittamatta, aloitettu tai kuitattu valmiiksi. Työntekijä voi merkitä työn myös keskeneräiseksi ja lisätä tiedon esim. tarvittavista varaosista. Töiden tilojen muutoksista voidaan myös asettaa lähtemään viestejä työnjohdolle tai vaikka asiakkaalle esimerkiksi sähköpostilla tai tekstiviestinä. Asiakas osaa varmasti arvostaa automaattista raporttia tehdystä työstä, joka kilahtaa hänen sähköpostiin välittömästi, kun työntekijä on kuitannut tehtävän suoritetuksi.

 

Työt ja tehtävät näkyvät Huskyn toiminnanohjausjärjestelmässä sekä listanäkymänä että kalenterinäkymänä. Töitä voi tarpeen vaatiessa vaihdella eri työntekijöiden välillä tai aikatauluttaa nopeasti uusiksi. Kalenterinäkymä näyttää työntekijöiden työtehtävät, joten vapaan ajan etsiminen on tehty yksinkertaiseksi. Monesti tulee eteen tilanteita, että työntekijälle tarvittaisiin kentälle työstä lisätietoa tai ohjedokumentteja. Husky Intelligence mahdollista liitteiden ja erilaisten ohjeiden lisäämisen työlle vaikka suoraan lennosta, kun työntekijä on jo matkalla työkohteeseen. Tämä antaa joustavuutta toimintaan ja mahdollistaa nopean reagoinnin erilaisiin tilanteisiin.

 

Työnohjaus – Viestintä ja raportointi

 

Kun työ on saatu valmiiksi, voidaan asiakkaalta ottaa sähköinen kuittaus ja lähettää työstä automaattisesti tarvittavat tiedot niin omalle toimistolle kun asiakkaallekin. Usein tulee tilanteita, jolloin työ pitää keskeyttää hetkeksi esimerkiksi odottamaan varaosia. Tällöin automaattinen viestintä hoitaa viivästyksestä tiedottamisen sekä asiakkaan että työnjohdon suuntaan. Työnjohto voi tällöin tarvittaessa reagoida ja lähettää esimerkiksi toisen työntekijän paikalle tarvittavien osien kanssa. Työnohjauksesta tulee sujuvaa, kun viestintä pelaa automaattisesti. Tämä myös vähentää virheitä ja parantaa asiakastyytyväisyyttä.

 

Monesti puhutaan tuntikirjauksesta työajan näkökulmasta, mutta Husky Intelligence toiminnanohjausjärjestelmä tarjoaa myös tarkan tehtäväkohtaisen aikaseurannan. Tarkat suoritusajat kertovat tehokkuudesta ja tällä tiedolla voidaan arvioida tarvittavia aikaikkunoita töiden suorittamiselle sekä rakentaa toteutuneisiin aikoihin perustuva hinnoittelu. Olemme törmänneet paljon tapauksiin, joissa tehtäväkohtaisen aikaseurannan käyttöönoton jälkeen on huomattu, että asiakkaalta laskutettavaan 2h työhön onkin mennyt lähes järjestäen 3-4h. Husky Intelligence tarjoaa monipuolisen raportoinnin, jonka tarjoamien tietojen avulla voidaan tehdä oikeita korjausliikkeitä ja saadaan näin hukkaa karsittua ja tehokkuus täysin uudelle tasolle.

 

Mikäli haluat kuulla lisää työnohjauksen tehostamisesta ja sen tuomista hyödyistä käytännössä, älä epäröi ottaa yhteyttä. Husky Intelligence mahdollistaa automatiikan ja älykkyyden hyödyntämisen jokapäiväisessä tekemisessä!

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.