Valitse oikea ERP-järjestelmä

Valitse oikea ERP-järjestelmä yrityksellesi – 4. neuvoa kuinka

Vaikka ERP-järjestelmä on nykypäivänä melko yleinenkin järjestelmä, on kuitenkin vielä yrityksiä jotka eivät tätä järjestelmää ole ottanut käyttöön. Yksi suurimmista syistä liittyy varmasti siihen, kuinka pitkä ja vaativakin prosessi voi olla ERP-järjestelmän valinta, varsinkin jos asiasta vastaa yrityksessä henkilö, jolle aihe ei ole tuttu tai jos palveluntarjoaja ei osaa antaa oikeita työkaluja ja apuja ERP:n valinnassa.

 

Tässä blogitekstissä käymme läpi sitä, mitä kaikkea tulee huomioida kun valitsee sopivimman ERP-järjestelmän yritykselle.
 

1. Kartoita liiketoiminta ja sen tarpeet

 
Koko prosessi alkaa sillä, että yrityksen sisällä käydään läpi se, mikä on yrityksen tarpeet ja mihin tarkoitukseen ERP-järjestelmää hankitaan. Esimerkiksi yritys joka toimii liikkuvalla palvelualalla kuten siivous ja huolto, tulee harkita tarpeet juuri sen mukaisesti. Kannattaa myös miettiä, mitkä ovat niitä ongelmia johon ERP:n tulisi tuoda ratkaisut. Näin myös eri palveluntarjoajat saavat käsityksen siitä, mikä on tilanne ja mitä järjestelmää kannattaa tarjota.
 

2. Budjetti

 
Toinen vaihe on melko selkeä. Yrityksen kannattaa luoda budjetti ja pitäytyä siinä. Budjetin luominen on tärkeä osa ERP-järjestelmän valintaa, koska markkinoilla on järjestelmiä monessa eri hintaluokassa.
 

3. Joustavuus

 
Kolmas kohta on joustavuus. Tämä siis tarkoittaa sitä, kun yrityksen budjetti ja tarpeet ovat selvillä, että tiedetään, mistä ominaisuudesta voidaan tarpeen tullen luopua, tai kuinka vähän budjetissa on liikkumavaraa. Tätä kannattaa aidosti miettiä, koska jos yritys ei ole valmis joustamaan, voi vaihtoehdot olla vähissä, ja pahimmassa tapauksessa valitaan lopulta täysin epäsopiva järjestelmä kyseiselle yritykselle.
 

4. Palveluntarjoajan tuki

 
Kun nämä aikaisemmat osat on kunnossa, on aika valita palveluntarjoaja. Näihin kannattaa tutustua ottamalla yhteyttä ja kysyä heidän järjestelmästään esittelyä tai demoa. Sen aikana pääset usein myös kysymään lisää järjestelmästä, ja kuulet nopeasti, soveltuuko järjestelmä teidän tarpeisiin vai ei. Kun valinta on rajattu enää pariin yritykseen, kannattaa tutustua siihen, kuinka suuresti palveluntarjoaja tukee teidän yritystä niin käyttöönottovaiheessa kuin jälkeenpäinkin. Onko esimerkiksi teknistä tukea mihin voi ottaa yhteyttä?
 
Valitse oikea ERP-järjestelmä juuri teidän yritykselle näillä neljällä neuvolla. Ja mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä meihin!
 
Husky Intelligence on Tampereella, USA:ssa ja Iso-Britanniassa toimiva toiminnanohjausjärjestelmien palveluntuottaja. Kokemusta meillä on toiminnanohjausjärjestelmistä jo yli kymmeneltä vuodelta. Mikäli kiinnostuit, ota nyt yhteyttä ja voimme katsoa juuri teidän yrityksellenne sopivan ratkaisun.
 
Nyt ilmainen koekäyttö: Aloita Husky-ohjelmiston ilmainen koekäyttö tästä

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.