Voiko keinoäly johtaa yritystä

Voisiko keinoäly johtaa yritystä?

“Tätä yritystä johdetaan huonosti!” on usein kuultu kannanotto varsinkin YT-neuvottelujen yhteydessä. Mitäs jos laitettaisiin keinoäly johtotehtäviin? Narina loppuu, yritys tekee hyvää tulosta ja työtyytyväisyys kasvaa silmissä.

 

Ihmisjohtajien markkina-arvo näyttää laskevan kun hongkongilainen Deep Knowledge Ventures nimitti keinoälyn nimeltä “Vital” täysivaltaiseksi johtoryhmän jäseneksi. Saman teki ensimmäisenä Pohjoismaissa Tieto. Tiedolla keinoälyä edustaa ohjelmisto ”Alicia T”. Tieto haluaa kokeilun avulla testata, kuinka keskustelevaa käyttöjärjestelmää voidaan hyödyntää yritystoiminnassa. Tiedon mukaan aiemmin vastaavaa teknologiaa ovat hyödyntäneet esimerkiksi Applen Siri sekä Microsoftin Cortana. Keinoälyn tarjoamia mahdollisuuksia tutkitaan tosissaan. Nyt myös Suomi yrittää kurkottaa kärkeen ja asiantuntijoista koostuva työryhmä suosittaakin keinoälyn kehittämiseen 200 miljoonan euron rahoitusta.


Haetaan kokenutta keinoälyä johtotehtäviin

 

Yrityksen kehittäminen ei ole aina yksinkertainen asia, ainakaan meille ihmisille. Johtajan tulee tuntea yrityksen nykytila ja siihen johtaneet tapahtumat. Hänen tulee myös määritellä tavoitetila ja analysoida mahdollisuudet tavoitteen saavuttamiseksi, unohtamatta taloudellisia nykyresursseja, rahoitusmahdollisuuksia, kumppaneiden ja asiakkaiden yksilökohtaisia tarpeita sekä työntekijöiden henkilökohtaisia taitoja ja tavoitteita. Nämä ovet tärkeitä asioita, joiden hahmottamisessa vaaditaan henkilökohtaisten motiivien ja monimutkaisten riippuvuuksien ymmärtämistä.

 

Entä sitten joskus turhaltakin tuntuvat rutiinit? Kuinka paljon omasta työajastasi kuluu palaverointiin, väärinymmärrysten korjaamiseen, yrityksen sisäisen tiedon vaihtamiseen sähköpostitse tai esimerkiksi budjetin laadintaan? Keskitetty keinoäly voisi poistaa ainakin aluksi kaiken tämän turhan häslingin. Itse ottaisin keinoälyn ensin avustajaksi optimoimaan yrityksen prosesseja ja katsoisin muutaman vuoden päästä riittäisivätkö rahkeet johtoryhmään.

 

Kehitys kuitenkin jatkuu ja ehkäpä ehdin vielä käymään henkilökohtaisen tavoitekeskusteluni keinoälypomoni kanssa.Husky Intelligence Oy on suomalainen nopeasti kasvava ja kansainvälistyvä liikkuvan työn toiminnanohjaukseen erikoistunut ohjelmistoyritys. Yrityksellä on toimipisteet Suomessa Tampereella ja Yhdysvalloissa Houstonissa sekä jälleenmyyntiä UK:ssa.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.