hauska keinoäly

Voiko tekoälystä luoda myös jotain hauskaa?

Hauska keinoäly


Hauska keinoäly? – nämä kaksi sanaa ei yleensä mahdu samaan lauseeseen. Kuitenkin tekoälyn tultua suuresti markkinoille on myös sen kehittäjät heränneet hyödyntämään keinoälyä erilaisissa appeissa sekä leluissa. Esimerkkejä näistä on jo tuhansia, mm. lääketieteen alalta ihan jokapäiväiseen käyttöön tarkoitetuissa laitteissa. Tässä kirjoituksessa esittelemme hieman kevyemmälle tarkoitusperälle luotuja uutuuksia keinoälyn alalla.


Keinoäly kumppanina?


Tänäpäivänä robotit toimivat useimmiten keinoälyllä. Näitä robotteja on monenlaisia. Osa ratkoo pulmia ja joidenkin tarkoitus on toimia sosiaalisena apuna.


Sonyn Aibo on robottikoira, joka tuli alunperin markkinoille jo 1999. Muistan itse nähneeni näitä kaupan hyllyillä ja lahjakoreissa. Tämä oli koira jonka jokainen lapsi tahtoi itselleen. Sen jälkeen näitä koiria on julkaistu monia eri malleja. Uusin ja paljon odotettu malli on odotettavissa julkaistuksi myöhemmin tänä vuonna.


Uusin Aibo on kuin oikea pentu – se oppii uusia temppuja, mukautuu ympäristöönsä ja tunnistaa jopa omat perheenjäsenensä. Kun omistaja viettää “pennun” kanssa aikaa, jopa sen niin sanottu persoonallisuus kehittyy. Tämä malli tarjoaa uusinta teknologiaa samassa paketissa internetyhteyden kanssa, joka itsessään laajentaa mahdollisuuksia melkein loputtomiin. Tämän vuoksi robotti maksaakin kuin oikea koira – lähtöhintana on nimittäin noin 2500 euroa.Keinoäly joka keskittyy vain sinuun


Niin kuin Aibo ja Tekoälyassistentit todistavat, keinoäly on tulossa enemmän ja enemmän mahdolliseksi normaali-ihmisen jokapäiväiseen elämään. Sen lisäksi että yritykset hyödyntävät keinoälyä, nyt myös normaalikuluttajille on monia eri mahdollisuuksia – jotain hieman hyödyllisempiä ja jotkut keskittyneenä hauskuuttamiseen.


Googlen uusi app nimeltä Gboard julkaisi vastikään ominaisuuden, jota he kutsuvat nimellä Mini. Mini mahdollistaa käyttäjästään otetun kuvan muuttamisen emoji-tyyliseksi tarraksi, jota sitten voit käyttää esimerkiksi tekstiviesteissä. Katso esimerkki alla olevasta gifistä!Tämän lisäksi tekoälyn avulla voidaan muokata “normi-kuluttajasta” esimerkiksi hyvä tanssia. Berkleyn Yliopiston tutkijat ovat luoneet algoritmin, jolla voidaan muokata ohjelman käyttäjä ammattilaistanssijaksi videolle. Vaikka paikanpäällä kyseinen käyttäjä ei osaisi edes pliétä, vaikuttaa hän videolla liikehtivän kuin mikäkin Marco Bjurström.


Tätä projektia on kutsuttu nimellä Everybody Dance Now(suomennettu kaikki heti tanssimaan). Vaikkakin ohjelmalla on vielä paljon paranneltavaa, on se silti melko vaikuttava, varsinkin kun tiedossa on, että ongelmat voidaan korjata tulevaisuudessa.Eli vastaus kysymykseen on: 

 

Kyllä. Me uskomme, että hauska keinoäly voi olla sekä hauskaa että hyödyllistä. Aibo, Gboard’s Mini ja Everybody Dance Now ovat vain uusimpia esimerkkejä tästä. Joka tapauksessa, keinoälyn muokkautuvuus takaa varmasti loputtomia eri vaihtoehtoja teknologian ja kaikkeen siihen liittyvän saralla. Me ainakin odotamme innolla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.


Jos haluat tietää, miten voit valjastaa keinoälyn yrityksesi toiminnan tehostamiseksi, lue lisää toiminnanohjausjärjestelmästämme täällä!Husky Intelligence on Tampereella, USA:ssa ja Iso-Britanniassa toimiva toiminnanohjausjärjestelmien palveluntuottaja. Kokemusta meillä on toiminnanohjausjärjestelmistä jo yli kymmeneltä vuodelta. Mikäli kiinnostuit, ota nyt yhteyttä ja voimme katsoa juuri teidän yrityksellenne sopivan ratkaisun.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.