vuosilomat

Vuosilomat – Jokavuotinen pähkinä purtavaksi

Vuosilomat – Jokavuotinen pähkinä purtavaksi

 

Vuosilomat

 

Lomat on yksi suomalaista eniten kiinnostusta sekä keskustelua herättävä aihe. Niiden sijoittumista kalenteriin käydään läpi valtamedioissa ja jopa annetaan vinkkejä siitä, miten vuosilomat tulisi kalenteriin sijoittaa, jotta niistä saisi mahdollisimman paljon hyötyä. Loma on tunnolliselle ja ahkeralle suomalaiselle laillinen ja yleisesti hyväksytty tapa työn välttelyyn. Tämä on sinänsä hyvä malli, että kun on ollaan töissä, niin silloin myös painetaan hommia ja kun lomaillaan, niin silloin myös lomaillaan. Monissa muissa kulttuureissa, kun taas tällainen työn ja loman raja on häilyvämpi tai työpaikalla oleminen ei tarkoita tehokasta työskentelyä vaan enemmänkin ajanviettoa työkavereiden kanssa.

Lomalla tai sen aloituksella on tapana myös ahdistaa ihmisiä, toiset puhuvat jopa lomastressistä. Ennen lomaa tulee hoitaa satoja asioita ja tehdä kaikki ne työt jotka loman aikana tulisi tehdä. Erikoiseksi tämän vouhottamisen tekee se hauskuus, että loma on joka vuosi ja monella aika lailla samaan aikaa, eli mikään yllätys sen tuleminen ei pitäisi olla, puuttuu vain suunnitelmallisuus.


Suunnitelmallisuus on monessa muussakin asiassa aika tärkeätä ja sillä on tapana helpottaa asioita, sekä vähentää ahdistusta, sekä stressiä. Usein toki kuulee että asiat eivät mene suunnitelmien mukaan, joka on varmasti totta, mutta yleensä lauseen takana on ihminen joka ei ole edes suunnitellut ja valmistellut asiaa muuten kuin omassa päässään. Suunnitelmallinen toiminta kun vaatii sen, että asioista kerrotaan ja tiedotetaan kaikille ketä asia koskee, tarpeeksi ajoissa, sekä valmistellaan toimintaa jo ennakkoon.


Mikäli siis lomastressi puskee päälle, niin nyt kannattaa suunnata katseet ensivuoteen ja ennakoida, sekä suunnitella tulevaa. Tähän ongelmaan helpotusta tuo asennus, huolto, kunnossapito ja siivous puolelle Huskyn toiminnanohjaus. Siihen voi toki tutustua vaikka lomalla, mutta myös heti lomien jälkeen.

Toivotankin kaikille omasta puolestani hyvää ja rentouttavaa lomaa! Toivottavasti kuulemme teistä loman jälkeen.


Husky Intelligence on Tampereella, USA:ssa ja Iso-Britanniassa toimiva toiminnanohjausjärjestelmien palveluntuottaja. Kokemusta meillä on toiminnanohjausjärjestelmistä jo yli kymmeneltä vuodelta. Mikäli kiinnostuit, ota nyt yhteyttä ja voimme katsoa juuri teidän yrityksellenne sopivan ratkaisun.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.