Yrittäjän loma – 5 vinkkiä miten automatisoida toiminta kesän ajaksi

Yrittäjän loma – Tuskaa vai hyvin hallittu kokonaisuus?5 vinkkiä yrittäjän lomailuun


Pitkä talvi käytetään tehokkaasti kesälomaa suunniteltaessa. Palkansaajat odottavat Suomen poikkeuksellisen pitkiä lomia kieli pitkällä. Vihdoinkin saadaan nollata aivot, unohtaa työasiat ja viettää stressitön kesä unplugged-moodissa. Lomavastaaja sähköpostiin ja se on sillä selvä.


Yrittäjän stressi sen sijaan voi vasta alkaa. Lomien suunnittelu ja tarvittavien resurssien varmistaminen vaatii pohdintaa. Pahimmassa tapauksessa yrittäjä pistää itsensä likoon ja varmistelee toiminnan kesän ajaksi. Tänä on varsin normaalia ja näitä sankarisuorittajia on etenkin pienemmissä yrityksissä.


Yrittäjän loma


Sarjayrittäjä ja Entrepeneur Europen kolumnisti Jeffrey Hayzlett listaa viisi vinkkiä yrittäjille ja johtajille. Tässä lista Suomen kesään sovitettuna:


  1.    Kontaktoidu


Kesä on erinomaista aikaa liikkua ja tavata ihmisiä. Kannattaa huomata, että muutkin yrittäjät ja johtajat viettävät lomaa. Ihmiset ovat avoimia ja hyvällä tuulella. Käväise vaikka SuomiAreenassa Porissa, siellä on kaikki.


  1.    Pohdi


Lomalla on hyvä hieman pysähtyä ja muistella mieleen mikä liiketoiminnassa on tärkeintä. Voit myös esittää kysymyksen itsellesi: Mikä on juuri sinulle tärkeintä? Mitkä ovat henkilökohtaiset draiverisi ja keskitytkö niihin riittävästi kiireisen arjen keskellä?


  1.    Lataudu


On tärkeätä löytää tasapaino bisneksen ja perhe-elämän välillä. Tiedämme kaikki, että yrittäjät nauttivat työnteosta joskus jopa enemmän kuin mistään muusta. Täytyy kuitenkin muistaa miksi me tätä teemme. Yksityiselämästä huolehtiminen auttaa meitä jaksamaan uusissa haasteissa.


  1.    Unohda pikkuongelmat


Vaihtamalla paikkaa ja irtautumalla arjesta usein myös ongelmat häviävät. Arjen rutiinien keskellä pienetkin ongelmat nähdään usein suurina haasteina. Oikeat suuret ongelmat eivät luonnollisestikaan parane itsestään lomailemalla, mutta joidenkin haasteiden osalta huomaat, että varsinaista ongelmaa ei alun perin ollutkaan.


  1.    Yritysten pitäisi pyöriä myös itsestään


Entinen Chryslerin toimitusjohtaja ja kirjailija Lee Iacocca sanoi osuvasti, että jos johtaja tai yrittäjä ei voi astua hetkekisi sivuun ja antaa yrityksen toimia omalla painollaan, ei hänellä juurikaan ole kunnollista bisnestä. Turha henkilösidonnaisuus ei ole hyvä asia. Kaikilla yrittäjillä tulisikin olla tavoitteena siirtyä ammatinharjoittajakulttuurista liiketoimintakulttuuriin.


Yrittäjän loma on aikaa jolloin yrittäjä voi rentoutua ja valmistautua tulevaan syksyyn. Tämä on tärkeä muistaa ja siihen kannattaa myös pyrkiä. Mikäli haluat automatisoida huoletta kesän toimintasi, ota nyt yhteyttä ja saat mielenrauhan niin töihin kuin vapaallekin.


Husky Intelligence Oy on suomalainen nopeasti kasvava ja kansainvälistyvä liikkuvan työn ohjaukseen erikoistunut ohjelmistoyritys. Yrityksellä on toimipisteet Suomessa Tampereella ja Yhdysvalloissa Houstonissa sekä jälleenmyyntiä UK:ssa.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.